Butoaie folosite pentru stocarea deseurilor periculoase, descoperite in apropierea unor ferme din Galati

  0
  443
  37584 tone de deşeuri periculoase au fost adunate de pe întreg teritoriul judeţului Arges

  Sute de butoaie, care au continut tone de deseuri industriale periculoase au fost descoperite ingropate in apropiere de doua ferme din judetul Galati.
  deseuri periculoase
  La operatiune au luat parte politistii de la sectia Fraude, procurori din Galati, dar si comisari de la Garda de Mediu. Autoritatile sustin ca raspunzatoare pentru depozitarea butoaielor este o firma care se pare ca „a uitat” sa transporte deseurile pentru a fi distruse. Firma risca acum o amenda de un miliard de lei, dar si un dosar penal.

  Comisarii Garzii de Mediu sustin ca aveau informatii despre aceste ilegalitati care pun mediul in pericol inca din toamna anului 2008. Cele doua puncte de lucru, respectiv ferma de la Munteni si cea de la Ghidigeni, apartin unei firme care avea autorizatie de mediu pentru depozitarea deseurilor doar pentru prima dintre ele. Mai mult decat atat, firma se obliga ca, dupa colectare, sa le asigure transportul la o fabrica din Medgidia, specializata in neutralizarea lor. Autoritatile au gasit, depozitate la Ghidigeni, zeci de butoaie cu deseuri.

  Politistii au trimis la Bucuresti pentru analize probe de sol din locatiile cercetate, urmand sa se stabileasca si cat de mult au fost poluate terenul si panzele freatice unde s-au gasit deseuri extrem de toxice pentru mediu.

  Firma risca acum sa plateasca o amenda de aproximativ 100 de mii de lei si nu va mai avea autorizatie de mediu pentru depozitarea acestor deseuri. In plus, tot pe banii firmei se vor mai excava inca 200 de metri de teren, acolo unde se presupune ca exista alte tone de deseuri.

  Sursa: Antena 3

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.