Catelusi clonati din tesut adipos

0
382

Firma sud-coreeana de bioinginerie, RNL Bio, a anuntat Joi, 29 Ianuarie 2009 ca a reusit clonarea a doi catei, rasa beagle, folosind celule stem prelevate din tesut adipos.
Stern si Magic
RNL Bio sustine ca a extras tesutul adipos in luna octombrie, embrionii fiind transplantati in cinci mame surogat, pe data de 10 Noiembrie 2008. Una dintre cele cinci mame a dat nastere celor doua clone care se numesc Stern si Magic. Nasterea lor constituie o premiera, fiind pentru prima data cand se obtin clone de caine din celule stem adipoase si nu celule somatice. Aceasta realizare poate juca, pe viitor, un rol important in tratarea bolilor precum: Alzheimer, diabet si artrita.

Firma coreeana a mai afirmat si ca aceasta procedura ar scadea costul animalelor clonate cu 50%, ajungandu-se la pretul de 50 000 de dolari in urmatorii trei ani. „Daca vom dezvolta aceasta tehnologie, clonarea cainilor va fi mult mai usoara. Putem reduce costul clonarii„, a afirmat directorul executiv RNL Bio, domnul Ra Jeongchan. Realizarea este cu atat mai importanta cu cat cainii sunt considerati cei mai greu de clonat.

In urmatorii ani se asteapta o crestere a cererii pentru animale clonate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.