Arca lui Obama

0
429

Subiectul ultimului newsletter primit din partea organizatiei Greenpeace International incepe cu urmatoarea invitatie: Vanatul Balenelor si traficul de carne: Spuneti Statelor Unite sa inceteze negocierile pe seama balenelor.
vanatoare de balene
Acestia dezvolta problema pe site-ul oficial: http://www.greenpeace.org/

Se mentioneaza ca Japonia ar putea intra in tratative cu alte tari in ceea ce priveste traficul cu carne de balena. Problema este deja grava in plasele braconierilor ajungand speciile pe cale de disparitie din partea sudica a oceanului numita generic: Sanctuarul Balenelor.

Intr-o intrunire cu usile inchese din Hawaii, Comisia Internationala a Vanatorilor de Balene (The International Whaling Commission) considera acceptarea reducerea vanarii balenelor din aceasta regiune in schimbul aprobarii vanarii speciei minke ce se afla mai departe de coasta Japoniei.

Comisia din SUA, in fruntea carora se afla inca persoane din presedentia Bush, submineaza politica noua impusa de Obama.

Noul presedinte are in plan realizarea unor noi legi care sa impuna limite in cadrul vanarii de balene.

Greenpeace a demarat o noua actiune de constientizare a gravitatii solutieii din Japonia si aducerea la cunostinta celui mai influent om de pe planeta, Barack Obama, a situatiei cu privire la balenele din nordul Oceanului Pacific.

Inainte sa fie ales presedinte a fost intrebat de catre Greenpeace: „Daca veti ajunge la pesedentie o sa convingeti Japonia sa renunte la exploaarea balenelor?” Obama a raspuns: „Ca presedinte o sa ma asigur ca Statele Unite vor sprijini drepturile si argumentele pentru protejarea mediului inconjurator si vom intari relatiile exterme cu tarile ce practica vanatul balenelor. „Permiterea Japoniei sa continue cu braconajul este inacteptabila.” Greenpeace incearca grabirea purtarii de tratative intre Japonia si SUA cu speranta ca Administratia Obama si vocea celor ce au trimis mail-uri de sesizare a situatiei sa iasa in castig de cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.