Davos: 10 trilioane de dolari pentru a salva lumea de incalzirea globala

1
400

Peste 10 trilioane de dolari trebuie investiti in tehnologii, pana in 2030, pentru a scuti Terra de o crestere tot mai acuta a temperaturii globale, a avertizat Forumul Economic Mondial.
fonduri pentru mediu
Un raport al organismului ce organizeaza summitul de la Davos arata ca anual ar trebui cheltuiti 515 miliarde dolari pentru masuri de limitare a emisiilor de carbon.

Desi situatia economica si financiara a impins problema schimbarii climei pe locuri de la coada pe agenda de la Davos, forumul sustine ca statele ar trebui sa creasca dramatic chltuielile pentru pastrarea mediului.

Raportul arata ca investitiile verzi au crescut de peste patru ori, de la 30 la 140 miliarde dolari, intre 2004 si 2008, dar tot ar fi nevoie sa fie triplate pentru a ajunge la obietivele fixate.

Astfel, peste 500 de miliarde pe an ar fi necesari pentru a preveni o crestere a temperaturii de peste 2 grade Celsius in 2030.

Studiula identificat opt noi sectoare energetice ce sunt apreciate ca jucand un rol crucial in trecerea de le combustibilul clasic la o energie curata in urmatorii 20 de ani: vantul de coasta, vantul din largul apelor, celulele fotovoltaice, generatoare solar-termale, transformarea gunoaielor in energie, etanol pe baza de zahar, bio-combustibil si puterea geotermala.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.