Cainele care le duce ziarul judecatorilor

0
436

Tuti, un catel abandonat in fata Judecatoriei Petrosani in urma cu zece ani, „cumpara” ziare pe care le duce magistratilor. Mogaldeata duce banii de ziare in dinti si, desi multi au incercat, nimeni nu a reusit sa-i fure banii. Paznicii de la tribunal spun ca nimeni nu l-a dresat, ci pur si simplu „a prins gust de presa”.maidanezul Tuti

Maidanezul Tuti duce in fiecare dimineata presa magistratilor de la Petrosani. Cainele, o mogaldeata parca de jucarie, s-a aciuat pe langa Judecatoria Petrosani, in urma cu aproape zece ani, dupa ce stapana lui, o bucatareasa de la un complex turistic din localitate, nu a mai putut sa-l tina.

Taxa pe caine, la Galati!

Femeia muncea la Complexul Turistic Bradet care s-a inchis, iar cainele a ajuns sa rataceasca pe strazi pana si-a gasit adapost la sediul judecatorilor. Jucaus, patrupedul i-a cucerit imediat pe angajatii institutiei si pe magistrati, iar acestia l-au adoptat si-l ingrijesc de atunci. Nu a fost dresat

In schimb, Tuti le intoarce serviciul si in fiecare dimineata le aduce ziarul. Nu de la poarta institutiei, ci de la chioscul de ziare aflat la doua strazi distanta.

„Isi ia banii in gura si mergem impreuna pana la chioscul de ziare. Inapoi se intoarce si el cu un ziar, sa nu le duc eu toate ca poate obosesc. Acesta este serviciul lui si-l face cu placere zi de zi. N-a fost dresat sa faca asta, pur si simplu asa-i place”, spune unul dintre angajatii Judecatoriei care are mare grija de caine.

Tuti este si un bun paznic si nimeni n-a avut curaj pana acum sa smulga banii din coltii catelului. „Este foarte rau si foarte protector. Imediat maraie si sare sa atace daca incearca cineva sa-i ia banii sau ziarul din gura”, mai spune barbatul.

Tuti nu este singurul caine care starneste admiratie. Un alt maidanez din Petrosani a ajuns „vedeta” a statiunii Parang, pentru ca se plimba singur cu telescaunul la inaltimi ametitoare.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.