Cainele irakian Ratchet a ajuns in sfarsit in Statele Unite

0
397

Cainele irakian Ratchet, salvat in luna mai de doi soldati americani dintr-o groapa de gunoi in flacari aflata la marginea Bagdadului, a ajuns in sfarsit in noua sa casa din Statele Unite, informeaza www.thepetitionsite.com, site-ul pe care a fost facuta petitia. .
cainele ratchet
„Salvarea Soldatului Ratchet, un succes”, scrie site-ul amintit, pentru a marca aterizarea lui Ratchet pe teritoriul american. Cainele a fost infiat de unul dintre soldatii salvatori, sergentul Gwen Beberg, care sustine ca singurul lucru care a ajutat-o sa-si pastreze sanatatea psihica a fost prietenia patrupedului.
Beberg se pregatea sa-si incheie cele 13 luni de serviciu in Irak, cand a aflat ca nu va putea sa-l ia pe Ratchet acasa, in Minnesota, din cauza regulamentelor stricte pe care Pentagonul le-a impus soldatilor sai. Convinsa ca Ratchet nu va supravietui singur in Irak, Beberg a inaintat doua petitii oficiale Armatei prin care cerea sa i se permita sa transporte catelul acasa.
Cum a doua petitie a fost semnata de 65.000 de oameni din intreaga lume iar un congresmen a trimis personal o scrisoare Pentagonului prin care cerea sa i se acorde azil patrupedului, Armata a anuntat prin purtatorul sau de cuvant ca aproba plecarea catelului, dar nu isi asuma responsabilitatea pentru transportul acestuia in Statele Unite. Prin urmare, calatoria lui Ratchet catre noua sa casa din Minnesota a fost organizata de o asociatie civila, Societatea Internationala impotriva Cruzimii fata de Animale, care desfasoara un program special pentru salvarea animalelor din Irak denumit Catelusii din Irak.
„Suntem fericiti ca Societatea Internationala impotriva Cruzimii fata de Animale a facut toate aranjamentele pentru siguranta calatoriei sale catre Statele Unite, speram ca va avea o viata lunga, fericita si plina de impliniri”, a subliniat purtatorul de cuvant al armatei, locotenent colonelul Paul Swiergosz, citat dailymail.co.uk.
Dupa doua incercari nereusite de transport, organizate pe 1 octombrie si 15 octombrie, catelul a fost ridicat duminica de reprezentantii unei firme private de securitate si dus la aeroport, unde a fost predat coordonatorului programului Catelusii din Irak, Terri Crisp. Plimbarea lui Ratchet a costat nu mai putin de 5.000 de dolari, costuri suportate insa in mare parte de compania aeriana Northwest Airlines, informeaza CNN.
Patricia Beberg, mama sergentului american, a multumit oamenilor care s-au mobilizat pentru a salva catelul, subliniind ca Ratchet a fost un sprijin moral extraordinar pentru fiica ei, fara de care acesta nu ar fi rezistat in Irak. „Animalele fac atat de mult bine soldatilor nostri, nu numai cand sunt acolo dar si dupa ce se intorc acasa.(…) Armata spune ca este ingrijorata pentru sanatatea lor (soldatilor) psihica… acesta este un mod de a-i ajuta care costa mult mai putin decat ani intregi de terapie”, a declarat mama sergentului.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.