Caini maidanezi, ucisi si aruncati la gunoi

1
544

In azilul de caini din cartierul brasovean Stupini, cainii fara stapan sunt ucisi in continuare si aruncati la tomberon, potrivit acuzatiilor aduse de reprezentantii asociatiilor de protectia animalelor.
caini maidanezi
Reprezentantii unei fundatii pentru protectia animalelor au surprins, cu un telefon mobil, modul in care sunt aruncati cainii dupa ce sunt ucisi. De cateva saptamani, animalele care ajung in adapost sunt omorate inainte de termenul legal. Cel putin asta sustin membii unor asociatii nationale pentru protectia animalelor.

Vineri acestia au incercat sa intre in adapostul canin pentru a asista la procesul de eutanasiere, dar au fost dati afara. Claudiu Dumitriu, unul din reprezentantii fundatiei, a reusit sa filmeze cu telefonul mobil cateva secvente inainte de a iesi din azilul canin.

De ce este ilegal

Conform legii privind protectia animalelor, cainii, pisicile sau orice alte animale gasite pe domeniul public trebuie capturate si trimise in adaposturi speciale. Autoritatile nu au voie sa le ucida decat daca sufera de boli incurabile. Desi legea este in vigoare din 2007, anul trecut autoritatile locale au ucis 90% din cainii prinsi pe domeniul public, adica aproape 8.000 de animale.

Anul acesta macelul a continuat. Asta cu toate ca mai multe asociatii de protectie a animelor au protestat. Reclamatiile s-au lasat cu un control al politiei si al Directiei Sanitar Veterinare si cu un dosar penal pentru administratorii azilului.

Denunt pentru calomnie

De cealalta parte, Flavius Barbulescu, seful Serviciului de Gestionare a Animalelor din Brasov, sustine ca activitatea instututiei pe care o conduce este legala si poate demonstra cu acte. Ba mai mult, Barbulescu sustine ca reprezentantii asociatiilor de protectia animalelor, care au inregistrat imaginile respective, vor fi chemati in instanta pentru denunt calomnios.

„Acuzatiile sunt nefondate, iar imaginea serviciului pe care il conduc a avut de suferit. Vom depune plangere penala pentru denunt calomnios pe numele celor doua persoane”, a declarat Flavius Barbulescu.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.