Cainii comunitari ar putea sa dispara de pe strazile Capitalei

1
615

Primarii de sector au cerut prefectului Capitalei, astazi, la intalnirea lunara cu primarul general Sorin Oprescu, sa propuna modificarea legislatiei privind cainii comunitari, in special pentru ca acestia, aproximativ 100.000 in prezent, sa nu mai fie lasati liberi pe strazi.cainii comunitari

„Primarii mi-au cerut sa modificam legislatia, pentru ca sanatatea cetatenilor este mai importanta si ar trebui ca modificarile sa propuna ca strangerea si sterilizarea cainilor sa se faca intr-un singur loc”, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, singurul care poate propune modificarea legii.

La randul sau, Sorin Oprescu a declarat ca multe asociatii de locatari nu respecta adoptia cainilor. „Multi caini adoptati sunt trimisi din nou pe strada, in loc sa fie ingrijiti de catre aceste asociatiile de proprietari care i-au adoptat”, a declarat acesta.

Oprescu a spus ca una dintre modificarile legislative necesare ar trebui sa fie aceea ca oamenii care au caine la curte sa fie obligati, sub amenintarea amenzii, sa ii sterilizeze. Potrivit prefectului Capitalei, legea ar trebui schimbata astfel incat cainii bolnavi sa poata fi eutanasiati daca sunt aruncati in strada de stapanii lor.

Potrivit estimarilor prefectului, pe strazile Capitalei sunt, in prezent, 100.000 de caini vagabonzi, iar pana in noiembrie 2009 numarul persoanelor muscate de caini care s-au prezentat pentru tratament la Institutul „Matei Bals” a fost de 10.000.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.