Lucrarile la parcul acvatic de 25 milioane de euro din Bucuresti vor incepe in martie

0
580

In parc vor fi construite zone de agrement si de relaxare, spatii pentru practicare de inot, un patinoar, un centru de sanatate, o sala de fitness si o sera cu plante tropicale, a declarat directorului general al ALPAB, Radu Popa.parc acvatic

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPBA) va demara, peste aproximativ o luna, construirea in parteneriat public-privat a celui mai mare parc acvatic din tara, in valoare de 25 de milioane de euro, pe o suprafata de cinci hectare din parcul Tineretului.

Initiativa municipalitatii a venit dupa ce in 2008, la putin timp de la instalarea sa la sefia primariei, Sorin Oprescu a demarat in parcurile Herastrau, Cismigiu si Tineretului, actiuni de desfiintare a constructiilor autorizate care ocupasera spatiul verde.

„Pentru acest proiect, procentul de ocupare a terenului (POT – n.r.), adica raportul intre suprafata acoperita la sol de imobilul construit si suprafata totala a terenului, este de 80%, ceea ce depaseste cu mult reglementarile din zona”, au declarat, in septembrie 2009, surse oficiale.

O alta problema a proiectului este cea legata de defrisare. „Pentru constructie este nevoie de desfisari masive, iar avizul pentru aceasta operatiune se obtine foarte greu. In zona exista arbori vechi, stejari, care formeaza o vegetatie bogata. Pentru a putea defrisa, stiu ca se incearca sa se spuna ca ar fi vorba, de fapt, de doar 10-15 copaci fara valoare, stratagema folosita in astfel de situatii, cand nu s-ar putea obtine altfel avizul”, mai spuneau sursele citate.

Primaria Capitalei nu va investi niciun leu de la buget. Sunt insa probleme si cu statutul juridic al terenului. „Pe circa 5.000 de metri patrati sunt doi proprietari carora li s-a retrocedat terenul, iar pentru alte bucati din cele cinci hectare au fost depuse cereri de revendicare”, precizau sursele oficiale.

Suprafata de cinci hectare din Parcul Tineretului, destinata complexului tip Aquaparc, se afla in spatele Palatului Copiilor, intre aceasta cladire si Sala Polivalenta. Investitorul este firma Aquaparc Blue Ciel, detinuta in proportie de 95% de omul de afaceri Marcel Toader, un fost rugbist, intors din Franta. Firma s-a angajat sa investeasca 25 de milioane euro si sa dea Primariei Capitalei 200.000 de euro pe an, ca redeventa.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.