Cainii din Capitala ar putea fi sterilizati in totalitate, in cativa ani

In cativa ani, cainii fara stapan din Bucuresti ar putea deveni amintire. Patrupedele vor fi sterilizate, nu eutanasiate. Primaria a incheiat un acord cu ONG-urile care protejeaza animalele, iar marea sterilizare ar trebui sa inceapa chiar de luna viitoare.sterilizarea cainilor

Reprezentantii asociatiilor pentru protectia animalelor spera ca in cativa ani cei se vor plimba pe strazile capitalei sa fie surprinsi cand vad vreun patruped dand tarcoale tomberoanelor.

Luna viitoare echipele vor incepe sa adune cainii comunitari. Porblema apare dupa deparazitare si sterilizare, caci ei se vor intoarce tot pe strada. Lucru deloc vazut cu ochi buni de prefectul Capitalei, adeptul eutanasierii lor.

Locuitorii Capitalei s-au cam saturat de promisiuni oi aoteapta sa vada rezultate. In niciun caz sangeroase.

Iubitorii animalelor au gasit solutia. Vor steriliza nu doar cainii de pe strada, ci si pe cei din gospodarii. Stertilizarea unui caine va costa in jur de 20 de euro. ONG urile vor ca intr-o zi sa sterilizeze in jur de 100 de caini, de 10 ori mai mult decat face acum primaria. Un calcul simplu arata ca intr-o luna in jur de 3.000 de caini nu vor mai reprezenta o problema pentru bucuresteni. Iar intr-un an, mai toata populatia canina a Capitalei nu va mai putea avea urmasi. O populatie numeroasa, pentru ca, oficial, 40.000 de caini stau la mila trecatorilor, iar dintre ei doar 25% au fost sterilizati.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *