Cainii rai si neascultatori traiesc mai putin, potrivit unui studiu

0
605

Studiul mai spune ca agresivitatea raselor de caini este legata de metabolism: cainii cuminti ard caloriile mai incet.caine rau

Cainii neascultatori tind sa moara mai repede decat cei cuminti, potrivit unui studiu care a comparat longevitatea mai multor rase.

Vincent Careau de la Universitatea din Sherbrooke din Quebec, Canada, a comparat informatiile din mai multe studii anterioare despre personalitatile raselor de caini si cu cele despre mortalitatea lor. Unele date au provenit de la firmele de asigurare care ofera polite pentru animalele de companie.

Dupa ce au verificat marimea – cainii mari mor mai repede decat cei mici – echipa lui Careau a descoperit ca cei mai ascultatori caini, precum ciobanescul german, pudelul si bichonul, traiesc cel mai mult, in timp ce cainii greu de dresat, precum pomeranianul sau beagles, traiesc mai putin, potrivit studiului publicat de revista New Scientist.

Alta trasatura, agresivitatea, a fost legata de metabolism. Cainii cuminti, precum collie, ard caloriile mai incet decat cei teritoriali, precum marele danez, de exemplu.caine bun

Cainii au fost domesticiti din lupi acum peste 10.000 de ani, insa Careau nu crede ca durata de viata sau metabolismul rapid au fost selectate de oameni, dinadins. Cele mai multe dintre cele 400 de rase recunoscute sunt produsul selectiei oamenilor din ultimii 100 de ani si este mai probabil ca prin selectarea cainilor care sunt mai usor de dresat sau mai agresivi, sa avem rase care traiesc mult si consuma multe calorii, spune cercetatorul.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.