Cimpanzeii simt moartea la fel ca oamenii

0
622

Imaginile filmate de cercetatori arata cum cimpanzeii jelesc dupa mortii lor. Maimutele au si o perioada de „doliu”, timp de cateva zile.cimpanzeii jelesc moartea

Cimpanzeii au constiinta mortii! Mai multe studii, aparute in reviste de specialitate, demonstreaza ca primatele sufera si isi jelesc semenii cand mor, asemenea oamenilor.

Imaginile filmate de cercetatori arata cum cimpanzeii fac gesturi de afectiune si disperare in fata cadavrului unei femele. Cateva zile de la eveniment, grupul de primate continua sa aiba un comportament depresiv, asemanator oamenilor in perioada de doliu.

Un alt document video arata cum o femela cimpanzeu continua sa care cu ea puiul cu devotament, zi si noapte, desi acesta este mort. Constiinta mortii este un fenomen psihologic, despre care cercetatorii sustin in continuare ca este specific omului si ca nu poate fi experimentat de animale.

Si alte specii reactioneaza dur la moartea prietenilor sau familiei: delfinii, elefantii africani si bonobos. Un delfin mama si-a ridicat la suprafata apei puiul mort timp de doua zile, in timp ce scotea sunete dureroase.

Dupa ce un elefant femela, Echo, a murit anul trecut intr-un parc national din Kenya, fata elefantului a dormit langa corpul mamei mai multe nopti la rand.

Cand un tanar bonobo (maimuta care seamana cu cimpanzeul, dar mai mica) a murit, ceilalti au incercat sa ii opreasca pe ingrijitorii rezervatiei sa ridice corpul, chiar dupa ce au fost amenintati cu o pusca cu tranchilizant.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.