Calatoria incredibila a unui catel: A plutit peste 32 km pe calote glaciare, in mijlocul oceanului

Un catel a fost salvat de pe un iceberg care a plutit 32 de km in Marea Baltica.catelul Baltic

Marinarii au luat animalul din mijlocului calotelor, dupa ce acesta a ramas blocat pe gheturile din raul Vistula, din Polonia, plutind in total peste 112km si ajungand in ocean.

„Nu a scos niciun sunet. Avea doar frica in ochi”, a zis Adam Buczynski, salvatorul sau.

Se pare ca problemele lui Baltic, cum a fost denumit catelul, au inceput cand a ramas blocat pe gheturile din raul Vistula, vineri. O zi mai tarziu a fost vazut la 60 de km departare, unde pompierii au incercat sa il salveze. Din pacate, nu au reusit. A mai fost inca o incercare de salvare, fara succes si ea. S-a crezut apoi ca animalul a murit.

Insa incredibilul Baltic a alunecat cu gheturile tocmai in Marea Baltica, unde a aparut norocul: o echipa de cercetatori a zarit ceva miscandu-se pe calotele glaciare.

„Unul dintre marinari a crezut ca a zarit o foca, insa apoi a observat picioarele, urechile si coada”, a declarat Natalia Drgas, unul dintre oamenii de stiinta de pe vas.

Oamenii de la bordul navei au coborat pe gheturi si l-au salvat, in sfarsit, pe Baltic.

Capitanul vasului spune ca daca ar fi trecut pe acolo cateva momente mai tarziu, ar fi fost deja intuneric si nimeni nu l-ar mai fi vazut pe catel. Salvarea lui a fost un miracol, intrucat foarte putine nave trec prin acea zona in aceasta perioada a anului.

Daca nimeni nu il cere inapoi pe Baltic, acesta va fi adoptat de echipajul navei salvatoare.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *