Campania de colectare a deseurilor – debut cu stangul

Mult trambitata campanie nationala de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, programata sa aiba loc pe data de 3 noiembrie, da mari batai de cap autoritatilor locale. In judetul Mehedinti, singura asezare in care se vor strange aceste gunoaie este municipiul Drobeta Turnu Severin, insa primaria nu a pus la punct nici pana in momentul de fata toate detaliile privind aceasta actiune.

Daca in privinta agentului care va depozita aceste deseuri lucrurile sunt, oarecum, clare, in sensul ca SC Salubritatea a fost desemnata sa faca acest lucru, firma la care actionara este Primaria Severin, in ceea ce priveste agentul economic care va aduna reziduurile din fata caselor sau blocurilor, situatia este incerta. Mai exact, societatea care face curatenie in Drobeta Turnu Severin nu are prevazuta in contractul incheiat cu municipalitatea si sarcina ridicarii acestor deseuri, astfel ca, din punct de vedere juridic, nu poate fi obligata in niciun fel sa se implice in aceasta campanie. Lucrurile se complica insa si mai mult atunci cand vine vorba despre banii ce trebuie cheltuiti pentru buna desfasurare a campaniei din 3 noiembrie. Directorul de la SC Salubritatea, Cornel Folescu, nu stie cine va suporta aceste cheltuieli: “Pe mine cine ma plateste? Este normal si legitim sa pun aceasta intrebare, in conditiile in care noi am cheltuit bani cu amenajarea acestui depozit si, in plus, va trebui sa platim si salariatii.” Pe de alta parte, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Mehedinti este nemultumita ca depozitul pus la dispozitie de Primaria Severin, pe strada Constructorilor, nu este amenajat conform normelor. “In judetul Mehedinti exista un singur centru de colectare a deseurilor DEEE, aprobat prin Hotararea Consiliului Local nr. 73/2007, situat in str. Aleea Constructorilor, nr. 4 bis, Drobeta Turnu Severin. In prezent, acest centru este nefunctional si nu este amenajat conform HG nr. 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice. Primaria Severin putea atrage bani de la Administratia Fondului de Mediu pentru a amenaja corespunzator acest depozit, dar nu a facut acest lucru. Practic, acest centru de colectare este pe hartie, dar nu e functional”, ne-a spus directorul APM Mehedinti, Dan Budu.

Calculatoare si imprimante vechi depozitate in fata APM

Directorul APM Mehedinti, Dan Budu, a precizat ca, sambata dimineata, salariatii agentiei vor scoate in fata institutiei mai multe calculatoare si imprimante vechi si ca asteapta cu nerabdare sa vada cine le va ridica.

Sursa: Editie Speciala

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente