Campania Earth Hour la Botosani

Campania Earth Hour la Botosani
Campania Earth Hour la Botosani

Municipiul Botosani se implica pentru a sasea oara consecutiv, in campania de mediu “Earth Hour”.

In acest an, competitia pentru Capitala Earth Hour integreaza experienta primelor doua editii si revine intr-o noua forma. Orasele, reprezentate de primarii, institutii de invatamant, ONG-uri si asociatii locale, centre culturale, biblioteci, muzee sau galerii, sunt invitate sa organizeze actiuni si evenimente diverse pentru comunitatile lor in decurs de o luna: Luna Earth Hour.

La final, orasul care se va remarca prin actiuni variate si cu impact in comunitate si cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour, din 29 Martie, va castiga titlul de “Capitala Earth Hour”.

Idei de posibile actiuni si evenimente sunt: actiuni de educatie ecologica, mini-proiecte de cercetare pe specii sau habitate locale in scoli / licee, iesiri in natura, observatii astronomice, evenimente gastronomice cu produse traditionale/producatori traditionali si evidentierea rolului esential, dar putin stiut, pe care acestia il au in conservarea naturii in zonele de productie, expozitii pe teme de mediu, conferinte, actiuni de constientizare si responsabilizare a cetatenilor etc.

In cadrul competitiei, la nivelul municipiului Botosani s-a format o echipa locala de actiune care sa se ocupe de planificarea si implementarea planului de actiuni si evenimente pentru luna Earth Hour, format din institutii publice: Inspectoratul Scolar Judetean, Scoala Gimnaziala nr. 17, Agentia pentru Protectia Mediului Botosani si ONG-uri: Asociatia B-Right Media, Asociatia Papucul Doamnei si Asociatia Culturala Amfiteatru 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *