Incalzirea la noi nivele – panouri solare pentru incalzire de la SpaInstal.ro Citeste mai mult: Incalzirea la noi nivele – panouri solare pentru incalzire de la SpaInstal.ro

Incalzirea la noi nivele – panouri solare pentru incalzire de la SpaInstal.ro  Citeste mai mult: Incalzirea la noi nivele – panouri solare pentru incalzire de la SpaInstal.ro
Incalzirea la noi nivele – panouri solare pentru incalzire de la SpaInstal.ro Citeste mai mult: Incalzirea la noi nivele – panouri solare pentru incalzire de la SpaInstal.ro

In timp ce marea majoritate a curentului si a agentului termic folosit pe intreaga planeta este generat din combustibili fosili, petrol sau gaze naturale, panourile solare incep sa-si faca intrarea pe piata.

Motivul principal pentru aceasta il reprezinta faptul ca toate resursele mai sus amintite sunt limitate. Bineinteles, ele sunt regenerabile insa un astfel de proces dureaza de la sute la mii de ani. A intervenit astfel nevoia gasirii unei metode alternative si eficiente de producere a energiei in general. Preturile pentru metodele clasice au crescut din ce in ce mai mult.

Riscurile insumate de folosirea acestor agenti de producere a energiei sunt si ele destul de mari. Poluarea pe care o realizeaza atinge cote majore in contextul in care intreaga planeta este amenintata de incalzirea globala. Energiile interminabile cum ar fi cele produse de panourile solare, centrale hidroelectrice, centrale eoliene sau ape geotermale au inceput sa fie din ce in ce mai cautate. In opozitie cu petrolul si gazele naturale, ce isi ating limita, adica se termina, sursele energiilor regenerabile sunt in general nelimitate.

Reduce folosirea de combustibili fosili. Producerea energiei solare nu necesita folosirea combustibililor fosili si in acest mod, este independenta fata de resursele naturale, limitate in cantitate si din aceasta cauza, din ce in ce mai scumpe. Desi cu producere de energie variabila, in functie de perioada zilei sau de anotimp, un sistem de panouri solare configurat corect poate fi o sursa constanta de energie, o sursa ce poate fi folosita pe termen lung.

Referitor la mediu, producere energiei cu ajutorul panourilor solare nu va afecta mediul cu absolut nimic. Mai mult decat atat, puteti alege sa folositi oricat de multe module solare si in functie de numarul folosit, veti produce mai multa energie.

Astazi, la cativa ani buni de la realizarea unor panouri solare rentabile, au inceput sa-si faca aparitia, din ce in ce mai mult, si panourile solare folosite pentru incalzirea apei. Numite generic colectoare solare ele preiau energia solara pe aceleasi principiu ca si panourile ce produc electricitate. Mai multe despre ele gasesti si pe SpaInstal .

Aceste tipuri de panouri sunt menite sa inlocuiasca orice alta metoda pe care o folositi la incalzire. Atat apa menajera cat si agentul termic poate fi incalzit folosind astfel de tipuri de panouri. Metodele de instalare, folosire, integrare sunt mult mai simple decat v-ati putea astepta.

SpaInstal aduce in Romania printre cele mai noi astfel de panouri solare la preturi competitive. Un prim exemplu este modelul Vitosol 200-f. Instalatia completa Vitosol 200-f este mai mult decat ideala pentru un raport calitate pret. Astfel, la preturi rezonabile veti beneficia de posibilitatea de a economisi consumul de combustibil. De asemenea, sistemul este dotat cu noua suprafata Sol- Titan. Aceasta suprafata asigura captarea energiei solare la un maxim de eficienta.

Nu e singurul lucru de placut la acest sistem. Are un design atractiv, cu posibilitatea de a alege culorile structurii lui si poate fi integrat cu usurinta direct in acoperis. Nu, nu va faceti griji; e realizat corespunzator astfel incat va rezista fara nici o problema in fata intemperiilor vremii din tara noastra.

Un al doilea sistem notabil in aceasta ecuatie pare sa fie si Vitosol 300-T. Aici principiul folosit este cel al tuburilor termice. Dupa ele se realizeaza un colector solar cu tuburi vidate de mare eficienta. Principiul despre care vorbim nu include circularea agentului termic direct prin tuburile colectoare. Fiecare tub insa are un mediu de transfer care vaporizeaza prezenta radiatiei solare dupa care condenseaza intr-un schimbator de caldura unde realizeaza transferul catre agentul termic.

Sistemul in sine este ingenios construit. Este dotat cu tubluri duble de la Duotec, ofera posibilitatea inlocuitii tuburilor in cazul unei avarii, fara necesitatea golirii instalatiei si, nu in ultimul rand, are sistem de protectie in cazul temperaturilor foarte mari.

In doar cativa ani, combustibilii naturali folositi astazi vor fi aproape disparuti. In cativa ani, fie ca doresti sa crezi si sa accepti sau nu, aceste sisteme despre care vorbim acum vor fi o banalitate. Incepe sa economisesti de acum optand pentru orice tip de metoda noua de producere a electricitatii sau de incalzire a agentului termic. Rezultatele le vei simti categoric in primul rand, in buzunarul tau.

In cazul investitiei in panouri solare pentru incalzire, veti avea categoric doar de castigat. Daca apelati la SpaInstal veti beneficia atat de produse calitative, cu garantie cat si de preturi greu de egalat pe piata.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente