Campania Romania prinde radacini a ajuns, astazi, la Remetea Mica, judetul Timis

Campania Romania prinde radacini a ajuns, astazi, la Remetea Mica, in judetul Timis, unde a fost impadurita o suprafata de cinci hectare. judetul Timis

Peste 1.500 de voluntari au plantat 25.000 de puieti de cer, garnita, frasin si par.

Romania prinde radacini este o campanie Realitatea TV, sustinuta de Petrom si realizata in parteneriat cu Romsilva si MaiMultVerde.

Campania „Romania prinde radacini” a inceput dupa inundatiile care au afectat Moldova in vara anului 2008 si este primul proiect social care trateaza atat cauzele, cat si efectele unui dezastru ecologic. In octombrie anul trecut, cu participarea a peste 5.000 de voluntari, s-au plantat peste 75.000 de puieti in judetele Suceava, Neamt, Bacau.

Etapa a doua a campaniei s-a desfasurat in aceasta primavara, cand au fost impadurite zeci de hectare de teren din judetele Ialomita, Dolj, Iasi, Bacau si Alba. Recordurile de voluntari au crescut de la o zi de plantare la alta, demonstrand impactul social generat de campania Realitatea TV. In total, peste 22.000 de voluntari au participat la cele opt zile de plantare organizate pana acum.

Statisticile arata ca suprafata impadurita din tara noastra, 26.7% in 2007, este sub media europeana. Comparativ, Bulgaria are paduri care acopera 32.5% din suprafata statului, in vreme ce valoarea atinge 38% in Austria.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente