Campania THINK GREEN din Targu Mures

  0
  438
  Campania THINK GREEN din Târgu Mureș
  Campania THINK GREEN din Targu Mures
  Campania THINK GREEN din Targu Mures

  Cetatenii orasului TG. Mures isi sustin reprezentantii din Comisia Municipala a Primariei Tg. Mures pentru stoparea masacrului copacilor din oras!

  Miscarea Ecocivica Opriti Masacrul Verde, grup civic informal al locuitorilor din Tg. Mures, impreuna cu partenerii Campaniei THINK GREEN ! Opriti masacrul verde! Ne vágj ki minden fát Asociatia UnDaVerde, Asociatia Sanse Egale Fara Frontiere si Fundatia Comunitara saluta intrunirea Comisiei Municipale de avizare a programelor, proiectelor si lucrarilor cu impact asupra spatiilor verzi din Municipiul Targu-Mures, de joi 13 martie 2014.

  Sustinem setul de masuri de urgenta inaintat de reprezentantii societatii civile, membrilor intregii comisii din care fac parte si reprezentanti ai primariei Tg. Mures, privind managementul corect al spatiilor verzi si intretinerea adecvata a arborilor din oras. Vom monitoriza si va vom aduce la cunostinta, in cazul in care vor mai exista situatii de taieri abuzive sau necorespunzatoare a copacilor orasului nostru! Contati pe sprijinul nostru!

  Reprezentantii societatii civile – in persoana ecologului Szakács László si a ing. horticol Szilágyi Zoltán sunt din nou membri cu drepturi depline in Comisia municipala de avizare a programelor, proiectelor si lucrarilor cu impact asupra spatiilor verzi din Municipiul Targu-Mures.

  Reintoarcerea celor doi reprezentanti independenti (si  inlocuitorii acestora) in comisie este un pas important pe calea de integrare a principiilor ecologice, horticole si estetice in managementul corect al spatiilor verzi si intretinere adecvata al arborilor de catre compartimentul de specialitate al Primariei Tg.-Mures.

  Joi, 13 martie,in timp ce in oras erau  in toi lucrarile de toaletare – adesea drastice, nejustificate si neprofesionale , provocand indignarea locuitorilor – a avut loc prima sedinta a comisiei intregite.

  In cadrul intalnirii au fost acceptate/consemnate in procesul verbal al sedintei urmatoarele:

  Specialistii civili impreuna cu cei din compartimentul de specialitate care raspunde de spatiile verzi ale municipiului vor stabili principiile de baza a toaletarii arborilor. Aceste principii vor fi integrate in regulamentul de intretinere a spatiilor verzi si vor fi comunicate firmelor care efectueaza lucrarile de intretinere pe teren, respectarea prevederilor fiind obligatorie. In acest sens, civilii au si inaintat pe o pagina un set de masuri de urgenta inca in timpul sedintei.

  In perioada imediat urmatoare vor avea loc lucrari de toaletare-model realizate in comun de catre reprezentantii compartimentului de intretinere a spatiilor verzi, a firmelor care efectueaza lucrari si specialistii desemnati ai societatii civile. Cu aceasta ocazie vor adoptate si aplicate in practica principiile stabilite in prealabil.

  Membrii comisiei / astfel si cei doi membrii civili cu drepturi depline cat si inlocuitorii acestora (ing. horticol Ferenczy István si ecolog Kósa István) au dreptul de a interveni pe teren pentru stoparea eventualelor  taieri abuzive (observate sau raportate), impunand efectuarea lucrarilor conform prevederilor de specialitate.

  Pentru ca managementul spatiilor verzi sa se realizeze conform prevederilor de specialitate, avem nevoie si de implicarea populatiei responsabile, prin sprijinirea societatii civile care lupta pentru un mediu mai sanatos si un oras mai putin poluat.

  Miscarea Ecocivica Opriti Masacrul Verde (M.E.O.M.D) este o miscare informala/un grup civic deschis, care a luat nastere cu aproximativ 2 ani in urma cu scopul de a proteja si conserva mediul in orasul Tg Mures.

  Aceasta campanie beneficiaza de asistenta Centrului de Resurse pentru participare publica (CeRe) in cadrul proiectului Comunitati Active pentru Mediu, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.