Campania „Zambet pentru maine”

Campania „Zambet pentru maine”

In cadrul proiectului trans-national WAVE, W(orldwide) A(ctive) V(olunteers) in E(urope), Asociatia Regionala pentru Dezvoltare Rurala (ARDR), in parteneriat cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Gorj, si in colaborare cu 22 de voluntari din 12 tari diferite (Armenia, Ucraina, Italia, Franta, Spania, Austria, Danemarca, Portugalia, Sierra Leone, Camerun, Georgia si Peru) deruleaza initiativa “Zambet pentru maine”.

Campania este una sociala si va avea loc la noi in judet pentru a patra oara. “Zambet pentru maine” vizeaza dezvoltarea responsabilitatii sociale in randul agentilor economici, dar si a cetatenilor din judetul Gorj. Proiectul se deruleaza in perioada 20 – 26 iunie 2011, in municipiul Targu-Jiu si este adresat catre un numar de noua comunitati beneficiare din judetul Gorj: Baia de Fier, Musetesti, Ticleni, Tismana, Rovinari, Targu Carbunesti, Novaci, Pades si Bustuchin. In acestea, au fost deja identificate un numar substantial de familii cu probleme sociale. “Activitatile pe care ARDR intentioneaza sa le dezvolte sunt strangerea de produse de imbracaminte, alimentare, ajutor financiar si alte materiale folositoare. Pentru ajutor financiar, pe situl ARDR (www.ardr.ro), la sectiunea Campanie sociala, se gaseste contul ARDR pentru cei care vor sa sustina aceasta campanie”, a declarat Antonio Tomoniu, presedintele ARDR Gorj.

Proiect complex

Proiectul WAVE W(orldwide) A(ctive) V(olunteers) in E(urope) reprezinta un proiect european de voluntariat avand ca scop cresterea responsabilitatii autoritatilor locale si incurajarea participarii tinerilor in viata comunitatii. Proiectul are o dimensiune si o complexitate considerabila, implicand 19 organizatii non-guvernamentale si 38 de tineri voluntari din Caucaz, Africa, America de Sud si Uniunea Europeana. Toate actiunile proiectului se deruleaza in judetul Gorj, pe o perioada de mai multe luni de zile, incepand cu 1 august 2010 – 30 noiembrie 2011, perioada ce include etapele de pregatire, derulare a activitatii de voluntariat si evaluarea si raportarea proiectului. Proiectul este finantat din fonduri acordate de catre Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, aprobat, gestionat si monitorizat de catre EACEA (Education Audiovisual & Culture Executive Agency – Agentia Executiva Educatie Audiovizual si Cultura).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *