Campanie de colectare de deseuri in Olt

Ministerul Mediului va organiza o noua editie a „Marii Debarasari”, campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie.
colectare
Aceasta va avea loc maine si se va desfasura in judetul Olt in orasele Slatina, Caracal, Corabia si Bals. Cetatenii vor depune in fata locuintei sau a blocului deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pe care nu le mai folosesc, urmand ca in aceeasi zi autoritatile publice locale, prin operatorii de salubritate, sa le transporte la punctele de colectare stabilite la nivel local. „Aceasta campanie se va desfasura in prima sambata a fiecarei luni”, a spus Daniela Balseanu, purtatoare de cuvant la APM Olt. In aceasta categorie a deseurilor de echipamente electrice si electronice intra aparatele de uz casnic, de mici sau mari dimensiuni, echipamentele informatice, de iluminat, uneltele electrice si electronice etc.

In urma ultimei actiuni de acest gen, din 14 martie, la nivelul oraselor participante s-au colectat sute de kilograme de deseuri. La Slatina au fost colectate 405 kg, la Caracal – 337 kg, in Corabia – 70 kg, iar in Bals – 250 kg. Cantitatea totala recoltata la ultima actiune la nivelul judetului a fost de 1.062 kg.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *