Campanie de sterilizare a cainilor fara stapan in municipiul Satu Mare

0
444
Primăria Constanța caută voluntari pentru îngrijirea câinilor fără stăpân de la Biobază!
Campanie de sterilizare a cainilor fara stapan in municipiul Satu Mare

Primaria municipiului Satu Mare, impreuna cu o asociatie de protectia animalelor si medicii veterinari, vor demara o campanie de sterilizare a cainilor fara stapan de pe raza orasului.

Potrivit primarului Dorel Coica, vineri a avut loc o intalnire cu medicii veterinari care au cabinete medicale in municipiul Satu Mare, reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si reprezentanti ai Asociatiei Free Life Satu Mare, discutandu-se despre problema cainilor fara stapan.

In cadrul intalnirii, viceprimarul Radu Roca, care este si presedinte al Asociatiei Medicilor Veterinari din Satu Mare a propus demararea unei campanii de sterilizare a cainilor fara stapan prin actiuni de voluntariat din partea tuturor medicilor veterinari. „S-a decis ca fiecare cabinet medical sa asigure servicii de sterilizare gratuite lunar, prin intermediul Asociatiei Free Life, ceea ce acopera in acest moment necesarul de servicii in functie de frecventa capturarii cainilor fara stapan”, a precizat primarul.

Transportul si ingrijirea postoperatorie a cainilor va fi asigurata de membrii Asociatiei Free Life iar Directia Sanitar Veterinara va asigura tot sprijinul in acest sens. Potrivit reprezentantilor Free Life, in urma sterilizarii, cainii nu doar ca nu se mai reproduc, ci devin mai putin agresivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.