Campanie eco a Scolii Roseti la Scolile Jegalia si Galdau

Campanie eco a Scolii Roseti la Scolile Jegalia si Galdau
Campanie eco a Scolii Roseti la Scolile Jegalia si Galdau

Joia trecuta, in cadrul saptamanii „Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, prof. Ecoambasador, Elena Constantin, insotita de doi elevi ecoambasadori ai proiectului educational pe teme de mediu Ecoprovocarea-Oltenacu Sabrina si liceanul Andrei Leonte de la Liceul Danubius, cu care Scoala Roseti se afla in parteneriat, au fost primiti de directorul Scolii Jegalia, prof. Victor Tudor si de elevii acestei institutii de invatamant.

Ecoambasadorii, au realizat o ampla campanie de constientizare „Reciclarea selectiva” atragandu-se atentia asupra importantei celor cei 3 R, au impartit fluturasi tematici, au lipit postere pe holurile scolilor si au dialogat cu clasele mici si cele de gimnaziu. Dir adj. Marioara Ghita a fost incantata de prezentarea facuta de Scoala Roseti si de pliantele impartite copiilor, pliante cu titlul: „Ce ar trebui sa facem pentru un mediu mai bun!”

Prof. Ecoambasador Elena Constantin a explicat elevilor de ce este necesar sa reciclam plasticul, aluminiul si hartia si faptul ca” reciclarea este esentiala, ea permite resurselor sa fie salvate iar cantitatea de deseuri sa fie redusa. Fiecare dintre noi avem dreptul la un mediu sanatos si curat. Viitorul poate incepe cu noi…”

La finalul actiunii a avut loc si un interesant Targ de resurse, care a antrenat 22 elevi- expozanti din Scoala Galdau. Targul a constat in produse facute in casa: budinca, clatite, biscuit in forma, oua incondeiate, chec si gogosi.

Elevii Scolii Galdau au marturisit ca intalnirea cu reprezentantii proiectului Ecoprovocarea a fost cu adevarat o altfel de intalnire, una din care au invatat un singur lucru: sanatatea naturii si a mediului in care traim, inseamna sanatatea noastra!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,547FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente