Premiera filmului „Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut”, maine seara la Tulcea

Un nou pas în realizarea Strategiei Deltei Dun?rii: Banca Mondial? a prezentat raportul de diagnostic
Premiera filmului „Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut”, maine seara la Tulcea
Premiera filmului „Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut”, maine seara la Tulcea

Maine seara, la ora 18.30, va avea loc la Teatrul „Jean Bart” din Tulcea, premiera celui mai recent film documentar despre Delta Dunarii, „Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut”.

„Filmul reuseste sa faca o radiografie complexa a celei mai importante zone umede a Europei, un taram de o bogatie cultu­rala si naturala unica. Filmarile pentru realiza­rea documentarului au surprins peisaje de o rara frumusete in toata splendoarea lor, schimbata de la un anotimp la altul. Rezultatul multor ore de migala si rabdare din partea echipei de filmare s-a concretizat in realizarea acestui documentar despre biodiversitatea Deltei, natura si oameni, dar si despre amenintarile la care este expusa aceasta, aratand lumii intregi ca suntem la un pas de a o pierde definitiv. Scopul acestui documentar nu este de a promova turismul in regiune, ci acela de a ne arata cum, intentionat sau din ignoranta, orice actiune sau optiune a oamenilor, vizitatori sau localnici, poate lasa rani adanci”, precizeaza reprezentantii ARBDD.

Evenimentul este realizat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Filmul documentar face parte din proiectul „Delta Dunarii – Paradisul aproape pierdut! Campanie de informare si constientizare cu privire la protejarea biodiversitatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii” implementat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu) – Axa prioritara 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *