Campanie pentru Biodiversitate: Investigatie neobisnuita la cinematograf

0
282
Investigatie neobisnuita la cinematograf
Investigatie neobisnuita la cinematograf

Persoanele care au mers la cinematograf sambata seara, 27 noiembrie, au fost martorii unui eveniment mai putin obisnuit ce a avut loc in zona caselor de bilete. Cativa ofiteri de politie si criminalisti au restrictionat zona in cautarea de probe pentru un caz de crima. S-a dovedit in curand ca nu exista motiv de panica, deoarece politistii faceau parte dintr-o operatiune organizata de catre Directia Generala de Mediu a Comisiei Europene.

Actorii deghizati in noua ofiteri de politie si patru criminalisti au desfasurat ieri o ampla actiune in foyer-ul Cinema City din Afi Palace Cotroceni Mall, pentru a creste notorietatea campaniei pentru Biodiversitate a Comisiei Europene. Scopul acestei actiuni a fost acela de a atrage atentia asupra a patru specii promovate in cadrul campaniei: albina, stejarul, vrabia si tonul.

Echipa a intrat foarta hotarata, atragand interesul oamenilor prezenti. Imediat ofiterii au izolat zona crimei si au incercat sa calmeze oamenii, in timp ce ii instruiau sa nu paraseasca zona pana cand anchetatorii nu termina de cercetat perimetrul. Persoanele care nu au parasit zona au avut ocazia sa vada tehnicile de colectare a probelor si modul de desfasurare a operatiunii, in timp ce criminalistii desenau schitele plantelor si animalelor.

Persoanele adunate au fost eliberate dupa aproximativ 10 minute, primind materiale informative si un mic cadou si fiind invitate sa vizioneze clipul campaniei pentru Biodiversitate, rulat pe ecranele din foyer-ul cinematografului.

Comisarul Uniunii Europene Directia de Mediu, Janez Potocnik, a declarat in cadrul Conferintei de Diversitate Biologica de la Nagoya:

„Problema pierderii biodiversitatii este prea importanta si prea urgenta pentru a nu fi inclusa pe agenda intregii lumi. Noi in Uniunea Europeana nu vom lasa sa se intample acest lucru. Datoram acest lucru copiilor nostri si copiilor acestora.”

Dupa cum s-a aflat la final, momentul artistic supriza a fost organizat pentru Directia Generala de Mediu a Comisiei Europene care desfasoara programe sustinute de comunicare pentru de a atrage atentia publicului asupra problemelor legate de Biodiversitate. Biodiversitatea reprezinta natura in toate formele sale, constituita din toate organismele vii si este fundamentul vietii: insectele polenizeaza recoltele noastre, solurile si radacinile copacilor purifica apele noastre, mucegaiurile si insectele descompun deseurile noastre iar copacii purifica aerul pe care noi il poluam. Inlocuirea acestor servicii ar costa mult omenirea.
Cu aproximativ 10 ani in urma, Uniunea Europeana si-a luat angajamentul de a stopa pierderea Biodiversitatii in Europa pana in 2010. Desi s-au inregistrat progrese in unele zone, Biodiversitatea inregistreaza inca un trend negativ fara precedent. Ca urmare, Comisia va organiza si alte evenimente similare in viitor.

Pentru mai multe informatii despre proiect, va rugam sa accesati www.contamuniipealtii.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.