Campionatul elvetian de plivit “Sapa de aur”

0
845
Campionatul elvetian de plivit “Sapa de aur”
Campionatul elvetian de plivit “Sapa de aur”
Campionatul elvetian de plivit “Sapa de aur”

In ziua de 5 iulie 2014, asociatia de agricultura ecologica BIO SUISSE, Elvetia, va organiza primul campionat national de plivit.

Bio Suisse vrea sa stie cine este cel mai eficient agricultor la plivit cu mana din Elvetia si care este cea mai eficienta tehnica de smuls buruieni pentru a curata cat mai bine terenul..

Cu ocazia primului Campionat National din Elvetia se va decerna castigatorului trofeul “SAPA DE AUR”.

Cei care practica legumicultura ecologica stiu ca este nevoie de multa munca de ingrijire a culturilor care se seamna in randuri dese, si care trebuiesc plivite manual. Bio Suisse face o buna propaganda agriculturii taranesti si a muncii fizice in special, prin acest campionat.

Inainte de inceperea competitie se trag la sorti grupele si concurentii care participa la competie in probe eliminatorii. Fiecare grupa va fi formata din 5 concurenti. In afara de trofeul “SAPA DE AUR” vor fi decernate si alte premii mari.

Probele de plivit vor avea loc pe o distanta delimitata intr-o cultura de morcovi bio, apartinand familiei Maag din Oberglatt ZH. Satul este situat in zona aeroportului Zurich. Familiei Maag, este compusa din Daniel, sotia sa Susanne si cei patru copii: Livia, Amos, Ladina si Eline. In 2014 – Anul oficial ONU a fermelor de familie – sotii Maag, publica un jurnal pe pagina de facebook a familiilor agricole din cantonul Zurich, unde sunt oferite informatii despre munca si viata lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.