Canada deschide sezonul de vanatoare la foci

0
576

Vanatori inarmati cu pusti sau arme traditionale s-au adunat pe coasta de Est a Canadei pentru deschiderea controversatului sezon de vanatoare a focilor, pe fondul criticilor ce amintesc de reducerea numarului de animale.
vanatoare de foci
Guvernul canadian permite vanatorilor sa ucida 280.000 de foci dintr-o populatie de 5,5 milioane. Cu toate acestea, grupurile pentru apararea animalelor sustin ca vanatoare nu este „profitabila” avand in vedere recesiunea si inutila din cauza interzicerii UE de a se importa produse din foca.

Parlamentul European a decis in aceasta luna ca vantoarea este „inumana”.

Ca de obicei, sezonul se deschide in regiunea Insulelor Magdalen si se va deplasa spre nord in estul Newfoundland. Grupurile pentru apararea animalelor arata ca uciderea acestora este o cruzime, iar vanatoarea este dificil de monitorizat, iar The Humane Society aprecia ca actuala cota, cu 5000 mai mare decat anul trecut este absurd de mare.

Sheryl Fink, de la International Fund for Animal Welfare, aprecia ca pozitia guvernului canadian este o absurditate. Ea sublinia ca data fiind situatia economica mondiala, dar si opozitia din UE sau Canada, „insistenta executivului de a continua macelul se bazeaza exclusiv pe politica si nu pe ratiune”.

Canada a permis uciderea a peste un milion de foci in ultimii patru ani, dar vanatorii insista ca aceasta nu afecteaza fauna si aduce venituri comunitatilor izolate de pescari.

Acestia vand pieile in special industriei modei din Norvegia, Rusia si China. Exportul catre UE s-a ridicat la circa 5,5 milioane de dolari in anul 2006.

Oricum presiunea pe aceasta vanatoare a focilor creste. SUA au interzis importul de produse din acest animal din 1972.

Olanda si Belgia interzic si ele produsele din foca, iar Rusia a anuntat in aceasta luna ca vanzarea puilor de foca este interzisa.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.