Craiovenii au plantat peste 3.000 de copaci

0
477

Locuitorii Baniei s-au mobilizat ieri cu mic, cu mare pentru a planta peste 3.000 de copaci si arbusti ornamentali in municipiu si in jurul lui. Actiunea s-a desfasurat sub egida „Lunii Padurilor”.
plantari
Ieri, inca de dimineata, sute de elevi, profesori si reprezentanti ai unor mari firme din Craiova s-au inarmat cu cazmale, galeti si sticle cu apa pentru a planta arbusti ornamentali, salcami, stejari si pomi fructiferi. „Actiunea de astazi (ieri – n.r.), de a planta arbori si arbusti, se desfasoara sub egida manifestarii -Luna Padurilor- si o realizam in cadrul programului mondial -Eco-Scoala-. Acest tip de activitate este deja o permanenta a identitatii noastre ca scoala eco – duminica am participat cu 50 de elevi si 15 profesori la Dabuleni, la campania -Romania prinde radacini-„, a declarat Mihaela Popa, directoarea Grupului Scolar „Matei Basarab”. Aceasta a explicat ca la plantarea de magnolii, tuia, forsitia, trandafiri si gard viu au fost mobilizati 100 de elevi si 20 de cadre didactice, care au muncit cot la cot cu 15 angajati ai firmei care a sponsorizat actiunea.
Activitati similare, desfasurate in parteneriat de scoli si societati private, s-au desfasurat si la Colegiul National „Gheorghe Chitu”, la Grupul Scolar Electroputere, la Scoala cu clasele I-VIII nr. 33 Craiova, la Scoala Generala nr. 21 „Gh. Titeica” si la Scoala de Arte si Meserii „Spiru Haret”. La acestea s-au adaugat Gradinita nr. 37 „Dumbrava Minunata” si Gradinita nr. 40.

A fost infrumusetat Parcul Independenta

Tot in cursul zilei de ieri, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Dolj, in parteneriat cu Palatul Copiilor si cu Cercul Militar Craiova si ajutati de angajatii RADPFL Craiova, a desfasurat o actiune de igienizare – greblat, maturat, stans resturi vegetale – si innoire a materialului dendrologic (gard viu, trandafiri, arbusti ornamentali) din Parcul Independenta. „In total, astazi (ieri – n.r.) vor fi plantati peste 3.000 de arbusti si pomi. In proiectul nostru sunt inclusi si marii agenti economici, care si-au exprimat intentia de a planta aproximativ 1.500 de copaci si pomi fructiferi (700 de salcami, 300 de stejari rosii si 500 de pomi fructiferi)”, a declarat Octavian Popa, sef serviciu in cadrul APM Dolj.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.