Capitala verde: Graffiti interzis, afisele dezlipite

Un oras mai curat si mai verde, acesta este mesajul transmis ieri de primarul general, Sorin Oprescu, la lan-sarea campaniei “Capitala creste verde”.grafitti

Pana in toamna, administratiile subordonate municipalitatii, dar si asociatiile de locatari vor fi obligate sa-si faca ordine in ograda lor. Astfel, spatiile verzi si locurile de joaca vor fi refacute, trotuarele spalate, strazile curatate, mobilierul stradal deteriorat inlocuit si fatadele cladirilor zu-gra-vi-te. Nu vor face exceptie nici sco-lile, gradinitele si spitalele.

Afisele din campaniile electorale uitate de ani buni, chiar din 1996, vor fi dezli-pite de pe stalpi, mesajele si desenele de tip graffiti vor fi sterse, amena–jandu-se locuri speciale pentru cei pasionati de aceasta arta ne-con-ven-ti-o-nala.

Pe parcursul campaniei vor fi marcate Ora Pamantului si Ziua Mondiala a Sanatatii. Startul a fost dat ieri, cand spatiile verzi de pe malurile Dambo-vi-tei au inceput sa fie reamenajate, acestea fiind in administrarea mu-ni-ci-palitatii inca din 1948.

De men-ti-onat este faptul ca ieri a fost ultima conferinta a edilului in sediul vechi al Primariei Capitalei. De astazi, institutia va functiona in cladirea noua de pe Splaiul Independentei, nr. 291-293, langa statia de metrou Se-ma-na-toa-rea. Chiria anuala va fi de 2,7 mili-oane de euro pe an, mai exact 224.000 de euro pe luna.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentPui contaminati in UE
Articolul următorOrasul cu taxiuri “verzi”

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente