Orasul cu taxiuri „verzi”

  0
  307

  San Francisco este orasul taxiurilor verzi in adevaratul sens al cuvantului, nu numai la culoare. Mai mult de jumatate din taxiurile din oras ruleaza acum cu combustibili mai curati.Taxi verde

  Acum doi ani, primaria San Francisco a introdus o hotarare prin care cere tuturor companiilor de taximetre sa isi converteasca masinile la hibrizi care sa ruleze si cu energie electrica sau la masini care sa foloseasca gaz lichefiat.

  Primarul Gavin Newsom a anuntat ieri ca San Francisco se afla la jumatatea drumului in atingerea scopului de a avea peste 90% din flotele sale de masini ruland pe energii alternative, scrie San Francisco Examiner.

  „Taxiurile folosesc o gramada de combustibil, ceea ce este un mare contributor la emisiile noastre din transport”, a spus Newsom. Deja 57% din taximetrele din San Francisco sunt hibrizi sau ruleaza cu gaz compresat, ceea ce impulsioneaza orasul in reducerea cu 20% a emisiilor fata de 1990. Tinta este anul 2012. Emisiile taxiurilor sunt acum la 12% din nivelurile din 1990, ceea ce echivaleaza cu 4.700 de masini luate de pe strazi.

  Bud Hazelkorn, sofer al unui taxi verde, spune ca el economiseste 175 de dolari pe saptamana cu Toyota sa Prius. Aditional, soferii „verzi” mai salveaza din costurile cu mentenanta si pot merge mai mult cu aceeasi cantitate de combustibil. In schimb, taxele pentru ei sunt mai mari decat la masinile pe benzina obisnuita.

  Pentru a ajuta companiile sa devina prietenoase cu mediul, primaria da granturi de 2.000 de dolari firmelor pentru fiecare masina cumparata care merge cu energie alternativa.

  Taxiurile „verzi” in cifre:
  – Emisiile acestora sunt la 12% din nivelul corespunzator anului 1990
  – 57% din taxiuri ruleaza acum cu combustibili alternativi
  – 45% vor fi convertite in hibrizi sau vor rula cu gaz lichefiat intr-un an

  1.378 taxiuri exista in San Francisco
  – 788 functioneaza „mai verde”, pe combustibili alternativi
  – 131 ard gaz lichefiat
  – 657 sunt hibride

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.