Captain Planet va fi resuscitat de Hollywood

Captain Planet va fi resuscitat de Hollywood

Intr-un moment in care muntii de gunoaie ameninta sa inghita pamantul, pinguinii inoata printre valuri de petrol, iar aerul aproape ca te racaie pe trahee cand respiri, omenirea are nevoie de un erou. Un erou albastru, care sa-si fluture chica verde à la anii ’90 in vant si sa salveze planeta. Daca v-ati saturat de anunturile anoste ale cercetatorilor care ameninta cu imbolnavirea planetei, am o veste buna pentru voi: Captain Planet va veni pe marile ecrane!

Pentru ca i s-a simtit rau de tot lipsa de cand desenele animate nu s-au mai difuzat, cu toate deversarile de petrol, incalzirea globala si treburi din acestea, Cartoon Network a semnat un contract cu producatorii Transformers ca sa-l readuca pe Captain Planet in fruntea ecologistilor. Reprezentantii celor doua companii simt ca mesajul capitanului este, mai mult ca niciodata, relevant pentru situatia actuala a Terrei.

Succesul pe care Captain Planet si aghiotantii lui l-au avut in anii ’90 s-ar putea, totusi, sa paleasca in zilele noastre, cand “efectul de sera” a intrat in limbajul nostru de zi cu zi. Spuneti sincer, cand erati mici si va uitati la desenele astea, va pasa prea mult de poluare? Mesajul ecologist al serialului a ramas mereu pe ultimele locuri in amintirea mea. Intr-adevar, inelele erau chestia cea mai tare din serial, in afara de cel cu sufletul, pe care nu-l dorea nimeni. (Cine ar vrea un inel care ii face pe oameni niste panselute emotive, cand exista inelele pentru Apa, Foc, Vant si Pamant?).

Desi era pe alocuri cam fistichiu, serialul are totusi meritul de a ridica probleme reale si de a face copiii constienti intr-o oarecare masura cu privire la poluare. Alt lucru care mi-a placut a fost ca promovau si toleranta fata de alte culturi, prin cele cinci personaje care proveneau din toate colturile lumii. Avea si URSS-ul o reprezentanta, o blonda care tragea vanturi (ce? avea inelul Vant!), avand in vedere ca desenele au fost lansate in 1990, cand inca nu se cazuse cortina de fier – ulterior au schimbat in prezentare URSS cu “Europa de Est”.

Ma intreb daca vor pastra ideea originala sau daca vom vedea peste cativa ani un Captain Planet care ne va spurca amintirile copilariei. Sincer, nu sunt deosebit de entuziasmata cand este vorba de “dezgropat morti” din showbiz, insa filmul Captain Planet promite sa fie un viitor succes al box office-ului si sigur ca nu vom pierde ocazia de a-l revedea pe capitan. Go planet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *