Care este legatura dintre PET-uri si fertilitatea barbatilor

Care este legătura dintre PET-uri şi fertilitatea bărbaţilor
Care este legatura dintre PET-uri si fertilitatea barbatilor
Care este legatura dintre PET-uri si fertilitatea barbatilor

O substanta gasita in PET-uri si alte recipiente de plastic ar putea afecta fertilitatea barbatilor, scrie medicaldaily.com.

Un studiu realizat la Universitatea din Washington arata ca sperma soarecilor carora li s-a injectat la nastere BPA (bisfenol A) nu realiza la fel de bine procesul de meioza (diviziune celulara) precum soarecii ”normali”. Din aceasta cauza, multi spermatozoizi au murit.

Avand in vedere ca substanta respectiva se afla in multe obiecte de plastic, autorii studiului avertizeaza ca fertilitatea masculina ar putea fi afectata pe termen lung. ”Am vazut efectele de-a lungul a cateva zeci de ani. Dar care este efectul de-a lungul catorva generatii? Oare se creeaza o furtuna perfecta?”, se intreaba retoric autorii studiului.

Medicaldaily.com scrie ca 40% dintre tinerii danezi sufera de infertilitate sau fertilitate scazuta, iar acest fenomen e intalnit si in alte tari europene, dar si in Japonia ori SUA.

Sursa noteaza ca infertilitatea ar putea fi doar ”varful aisbergului”, avand in vedere ca studiul precizeaza ca BPA poate determina si necoborarea testiculelor in scrot sau aparitia cancerului testicular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *