Cartierul ecologic care va implementa cele 17 SDG-uri ale ONU

Firma daneză de arhitectură Lendager Group a câștigat la finalul anului trecut un premiu la o competiție internațională, pentru proiectul UN17 Village. Așa cum îi sugerează și numele, proiectul constă în construcția unui cartier rezidențial sustenabil, în care vor fi transpuse în mod practic cele 17 obiective de dezvoltare durabilă adoptate de Organizația Națiunilor Unite (SDG).

Cartierul va fi situat într-un cartier din sudul orașului Copenhaga și va cuprinde 400 de locuințe cu o suprafață totală de 35.000 de metri pătrați. Ar urma să fie cel mai sustenabil proiect rezidențial creat la nivel mondial.

Dezvoltatorii vor folosi materiale reciclate, precum beton, lemn și sticlă obținute și procesate pe plan local, pentru a stimula economia locală. În interior, vor folosi exclusiv materiale non-toxice, certificate. De asemenea, vor adopta surse de energie regenerabilă și strategii de eficientizare energetică.

Complexul va beneficia de bucătării comunitare, ateliere, case de oaspeți, centre de recreere, dar și spălătorii comunitare care folosesc apă pluvială reciclată. Nu vor lipsi nici spațiile verzi, menite să promoveze un stil de viață sustenabil.

Ansamblul rezidențial urmează a fi finalizat în anul 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *