Casti de realitate virtuala pentru … gaini

0
423
Casti de realitate virtuala pentru ... gaini
Casti de realitate virtuala pentru ... gaini
Casti de realitate virtuala pentru ... gaini
Casti de realitate virtuala pentru … gaini

Un proiect care presupune crearea unor casti de realitate virtuala pentru gaini, cu ajutorul carora pasarile din crescatorii pot experimenta viata din afara custii, a fost lansat recent in Statele Unite.

Este vorba de proiectul Second Livestock, conceput de asistentul universitar Austin Stewart de la Universitatea de Stat Iowa, care presupune crearea unor casti de realitate virtuala Oculus Rift pentru gainile din crescatorii, scrie The Telegraph.

Pasarile ar putea astfel sa traiasca, in plan virtual, in deplina libertate in natura, cu beneficiile fizice si psihologice asociate, sustine Austin Stewart.

Lumea virtuala se suprapune cu cea reala in ceea priveste locul in care se afla mancarea pentru pasari. De asemenea, exista o sincronizare a ciclului de succesiune a zilelor si noaptilor, pentru a nu fi perturbat ritmul circadian al pasarilor.

Benzi de alegare cu directii multiple le vor conferi acestora senzatia ca se pot misca liber imprejur.

Desi nu exista in prezent planuri concrete cu privire la proiectarea si construirea acestor casti in viitorul apropiat, proiectul ridica unele intrebari legitime cu privire la modul in care tehnologia poate fi utilizata pentru imbunatatirea vietii animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.