Catalunya a decis! Gata cu coridele!

0
378

Parlamentul catalan a votat, in aceasta dimineata, incepand cu ora 10.00, interzicerea coridelor pe teritoriul comunitatii autonome. Astfel, Catalunya devine a doua regiune spaniola, dupa Canare, care interzice coridele de tauri.Catalunya a decis

Parlamentul regional catalan s-a intrunit in aceasta dimineata pentru a vota propunerea de abolire a coridelor pe teritoriul catalan. Dupa aproape doua ore in plen, initiativa legislativa populara a fost aprobata cu 66 voturi pentru, 9 abtineri si 55 impotriva. Coridele vor fi istorie in Catalunya!

Propunerea, inaintata de Platforma Prou! (Ajunge!) a suscitat si interesul presei internationale, BBC sau CNN trimitand reporteri speciali la Barcelona pentru a participa la sedinta Plenului. World Society for the Protection of Animals (WSPA) a inaintat luni dimineata Parlamentului Catalan o lista cu 140.000 de semnaturi stranse de la cetateni din 120 de tari impotriva coridelor de tauri.

Camera Deputatilor din Parlamentul catalan voteaza, prin vot public, miercuri, interzicerea coridelor de tauri in Catalunya. Regiunea ar deveni, astfel, a doua din Spania, dupa Canare, care ar interzice aceste evenimente.

Propunerea, inaintata de „Platforma Prou!” ajunge la dezbaterea finala cu un mic avantaj al celor anti-coride de tauri, dat fiind ca majoritatea deputatilor CiU, grupul majoritar in Camera, sunt partizanii abolirii acestora, informeaza portalul Terra.

Chiar si asa, asociatiile de aparare a coridelor din Catalunya si partidele politice care sprijina continuarea acestora nu vor sa transforme Catalunya in a doua comunitate spaniola care interzice coridele (n.r. – Insulele Canare le-au abolit in 1991).

Semnaturi pro-interdictie din 120 de tari

Votul de miercuri a atras atentia si a creat asteptari nu doar in Catalunya si Spania, ci si in strainatate. De altfel, World Society for the Protection of Animals (WSPA) a inaintat azi de dimineata Parlamentului Catalan o lista cu 140.000 de semnaturi stranse de la cetateni din 120 de tari impotriva coridelor de tauri.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.