Cativa sibieni au plantat un copac in semn de protest fata de constructia unei centrale nucleare

  1
  336

  Vestea ca in Transilvania se va construi o centrala nucleara naste controverse. Primii care au avut o reactie au fost 20 de elevi din Sibiu si din orasul german Bonn care au organizat marti un manifest pasnic impotriva constructiei centralei. Tinerii au plantat o magnolie care simbolizeaza viata intr-un mediu curat si necontaminat.protest la Sibiu

  20 de elevi romani si germani au gasit o metoda inedita de protest impotriva constructiei centralei nucleare in Transilvania. Au plantat un copac in centrul istoric al Sibiului.

  Killian Dorr, coordonatorul proiectului ecologic initiat de Biserica Evanghelica este de parere ca centrala nucleara ar pune in pericol viata tuturor.

  „Noi protestam pozitiv deci vrem sa punem un semn de viata si nu de moarte de radiatii si de pericol de moarte, ci dimpotriva noi credem ca copacii sunt un semn de viata, sunt prietenii nostri care ne filtreaza aerul.”, a declarat Killian Dorr, coordonatorul proiectului.

  Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anuntat in urma cu doua saptamani ca locatia aleasa pentru constructia celei de-a doua centrale nucleare din Romania este Transilvania.

  Judetul Sibiu are o sansa importanta sa fie gazda acestui proiect deoarece raul Olt are un debit suficient de mare ca sa permita functionarea unei astfel de centrale.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.