Onthophagus taurus este cel mai puternic gandacel din lume

0
315

Onthophagus taurus este un gandacel care trebuie felicitat pentru ca tocmai a fost numit cea mai puternica insecta din lume, potrivit unui nou studiu publica in Proceedings of the Royal Society B.Onthophagus taurus

Rob Knell de la Queen Mary University of London si Leigh Simmons, de la University of Western Australia, au descoperit ca cel mai puternic gandac, Onthophagus taurus, poate trage o greutate de 1141 de ori mai mare decat el.

La fel ca toti atletii, aceste insecte trebuie sa aiba grija la dieta. Cercetatorii au descoperit ca daca insectele nu mananca timp de mai multe zile, pierd foarte mult in greutate. Puterea gandacilor se datoreaza in principal insa bataliilor pe care trebuie sa le poarte pentru femele dorite, potrivit discovery.com.

„Insectele sunt cunoscute pentru puterea lor iesita din comun”, a explicat Knell. „Totul se datoreaza din cauza vietii lor sexuale ciudate. Femelele sapa tuneluri in balegar, unde se vor imperechea. Daca un mascul intra in tunel care este deja ocupat de un rival, atunci se vor lupta si vor incerca sa se scoata afara reciproc”.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.