Cauciucurile eco, obligatorii in UE

Comisia Europeana va impune etichetarea anvelopelor in functie de eficienta energetica. Masura propusa de CE este prietenoasa cu mediul si va reduce considerabil facturile la benzina.
cauciucuri eco
Anvelopele europene vor fi etichetate in functie de eficienta energetica si de performante. Sistemul de etichetare a fost propus de Comisia Europeana si va intra in vigoare in anul 2012.

Aceasta masura este menita sa protejeze mediul inconjurator si va permite, prin folosirea la scara larga a anvelopelor eficiente din punct de vedere energetic, reducerea consumului de carburanti pana la 6,6 milioane de tone pana in 2020.

Etichetele vor fi similare celor care se folosesc pentru produsele electrocasnice. Astfel, din clasa energetica „A” vor face parte anvelopele cele mai „verzi”, iar in ultima clasa, „G”, se vor incadra pneurile automobilelor cel mai putin eficiente. Notele pe care le vor primi producatorii vor fi influentate si de evaluarea aderentei, cat si de nivelul de zgomot, masurat in decibeli.

Performantele anvelopelor influenteaza in mod direct atat siguranta rutiera, cat si consumul de carburanti. Etichetele ecologice, aplicate cauciucurilor, vor fi disponibile in cataloage, in brosuri si in magazinele specializate, permitandu-le, astfel, clientilor sa fie bine informati si sa faca o alegere profitabila.

Directiva europeana a etichetarii energetice a aparatelor electrice si electrocasnice a fost adoptata cu 14 ani in urma si a dat rezultate foarte bune in privinta economisirii energiei de catre consumatorii casnici.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente