Zeci de hectare impadurite in judetul Gorj

Directia Silvica a judetului Gorj va planta, pana la sfarsitul acestei luni, peste 200.000 de puieti. In cadrul campaniei din aceasta toamna va fi impadurita astfel o suprafata de 60 de hectare de teren, iar pe alte 100 de hectare se vor face lucrari de regenerare.
impadurire in gorj
Pana in prezent au fost plantati un sfert din cei 200.000 de puieti de salcam, plop, paltin, frasin si gorun in zonele deficitare ale judetului – Hurezani, Arcani, Pesteana, Stoina, Targu-Jiu, Barsesti sau Bumbesti-Jiu.

La sfarsitul saptamanii trecute, 40 de politisti, 20 de angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, 40 de salariati ai Agentiei pentru Protectia Mediului si ai Primariei Targu-Jiu si 30 de elevi de liceu au participat la o actiune de impadurire in zona Barsesti, chiar la intrarea in municipiul Targu-Jiu.

Evenimentul a fost organizat de administratia locala impreuna cu Agentia de Mediu, iar cei peste 2.000 de puieti au fost livrati de Directia Silvica a judetului. „Scopul nostru este sa aducem mai aproape liziera care se afla la aproximativ 500 de metri de intrarea in oras”, a declarat viceprimarul municipiului Targu-Jiu, Gabriel Sanda.

Sprijiniti de preoti si de dascali

Directorul Agentiei de Mediu Gorj, Gheorghe Fometescu, ne-a explicat ca intentioneaza sa incheie o colaborare cu Protoieria Targu-Jiu si Targu-Carbunesti pentru a sadi puieti in jurul bisericilor.

O actiune similara a fost organizata in localitatile Borascu si Turceni, unde au fost plantati peste 1.000 de salcami, goruni si paltini, puieti pusi la dispozitie de Ocolul Silvic Pesteana. Alaturi de angajatii ISU si de elevii liceului din Turceni, la actiune au participat profesorii si preotii din cele doua localitati.

Sursa: Adevarul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente