Ce legatura exista intre cerneala de tatuaje si cancer. „Riscul este foarte mare”

0
632
Ce legătură există între cerneala de tatuaje si cancer. "Riscul este foarte mare"
Ce legatura exista intre cerneala de tatuaje si cancer. "Riscul este foarte mare"
Ce legatura exista intre cerneala de tatuaje si cancer. „Riscul este foarte mare”

Nimeni nu ar raspunde afirmativ la invitatia de a i se injecta sub piele cateva grame de substante utilizate la polizarea caroseriei autoturimului sau funingine produsa prin arderea titeiului brut si, cu toate acestea, foarta multa lume isi face tatuaje fara sa stie ca manopera consta tocmai in injectarea unor astfel de substante, scrie Deutsche Welle.

„Substantele folosite pentru crearea tatuajelor de durata si de mare contrast au fost dezvoltate pentru imprimante si masini”, spune Wolfgang Bäumler, profesor la departamentul de dermatologie de la Universitatea din Regensburg.

Marile companii chimice produc pigmentii coloranti utilizati in tatuaje, dar mai ales pentru industrie, iar companii mai mici cumpara pigmentii pentru a face din ei cerneala de tatuaj.

„Industria chimica spune ca aceste substante nu au fost testate niciodata pentru injectarea sub piele”, a declarat Peter Laux de la Institutul Federal pentru Evaluarea Riscurilor din Germania. „Pur si simplu nu au fost facute pentru asta”, atrage atentia Laux.

Culorile folosite in cerneala pentru tatuaje trebuie sa fie absolut insolubile in apa, a subliniat la randul sau Wolfgang Bäumler adaugand ca numai in acest fel ele nu prezinta un risc pentru sanatate.

De asemenea, studii recente ne-au aratat ca doar doua treimi din cerneala utilizata pentru tatuaje ramane in piele, cealalta treime raspandindu-se in corp. „Ea migreaza in sange, ganglionii limfatici, organele interne si nimeni nu stie unde sau ce se intampla cu ea”, spune Bäumler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.