Cea mai batrana persoana din lume implineste 130 de ani. Multi inainte!

0
389

Autoritatile din Kazahstan sustin ca au gasit o femeie care isi sarbatoreste saptamana aceasta cea de-a 130-a aniversare. Ea devine astfel cea mai batrana persoana in viata.
Sahan Dosova
Sahan Dosova este o batranica nascuta pe 27 martie 1879. Scrie negru pe alb sau, in fine, cum doriti, negru pe bleu in cartea ei de identitate.

Pana la un recensamant derulat recent, faima batranei nu trecuse de granitele tarii tarii ei natale, Kazahstan. Asa s-a aflat ca la anteriorul recensamant, de pe vremea lui Stalin, din 1926, a fost inregistrata ca avand 47 de ani.

Desi autoritatile fac sapaturi de teama sa nu fie luati peste picior in caz ca toata povestea se dovedeste a fi o frauda, Sahan Dosova se mandreste cu noul ei statut de cea mai batrana persoana din lume, cu 16 ani mai in varsta decat actuala detinatoare a recordului, americanca Gertrude Baines.

„N-am luat niciodata pastile, am folosit mereu remediile bunicii. Si n-am mancat niciodata dulciuri, nu-mi plac”, ne impartaseste ea cateva dintre secretele longevitatii sale.

Sahar Dosova are 10 copii. Una dintre nepoatele ei, in varsta de 42 de ani, spunea: „Este o femeie plina de viata. Credem ca rasul si veselia au ajutat-o sa traiasca atat”.

Toate ca toate, femeia a trait suficient de mult incat sa vada multe la viata ei: avea 10 ani cand s-a nascut Hitler, 38 pe cand Lenin conducea Revolutia Rusa si s-a pensionat la 60, atunci cand incepea cel de-al doilea Razboi Mondial.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.