Compania Foster + Parteneri tocmai a primit permisiunea pentru a incepe, in Moscova, construirea acestei suprastructuri sub forma de vulcan, care va purta numele de “Crystal Island”. Din punct de vedere al eficientei, astfel de cladiri monolitice nu par necesare, dar dimensiunile propuse sunt uimitoare: va avea 457 m inaltime si o suprafata de 8 203 kilometri patrati, suficient spatiu pentru a gazdui 30 000 de persoane.Asa cum este de asteptat de la un proiect al companiei Foster+ Parteneri, acest “oras in oras”, chiar de la inceput, se bazeaza pe administrarea de energie verde. Crystal Island va genera, la un nivel scazut, energie de carbon de la turbine de vant, situate pe cladire, cu vaste atrii menite a regla temperatura din interior pe parcursul iernilor si a verilor din Rusia, cand se ating temperaturi extreme.

green building

Crystal Island va avea o gama larga de resurse in domeniul cultural, expozitii, spectacole, aproximativ 3000 de camere de hotel si 900 de apartamente, birouri si magazine, create pentru a mentine un public animat si dinamic pe tot parcursul zilei. Rezidentii vor putea sa lucreze si sa locuiasca intr-o zona extrem de bine pusa la punct unde orice facilitate se afla la o distanta usor de parcurs, printre care si o scoala internationala pentru 500 de studenti. Proiectul de asemenea sustine consumul de energie echilibrat, avand componente individuale care folosesc energia pe rand, consolidand in acelasi timp activitatea socio-economica a zonei.

Cladirea sub forma de spirala, se iveste maiestuos din peisajul unui parc inovator, coloane ridicandu-se in directii opuse pentru a forma o retea diagonala. Aceaste geometrie distinctiva se extinde in intregimea proiectului pana in parc. Rezultatul este ca aranjamentul se integreaza unitar, formand un nou peisaj al parcului, care asigura o serie de activitati pe parcursul anului, inclusiv patinat iarna.

Nivelele contruite in interior, de peste un milion de metri patrati, arata ca o formatie ce se clatina in interiorul uriasului cadru triunghiular de otel, reavarsandu-se spre fateta smaltuita din exterior. Aceasta terasare , creeaza o serie de gradini de iarna, care formeaza un al doilea strat aerisit, cu rol de amortizor al temperaturii pentru cladirea principala, formand un scut intre interior si climatul extrem din timpul iernii si al verii moscovite. Un sistem de jaluzele verticale, captuseste fatadele interioare pentru a asigura intimitate in aparatamentele individuale.

Panouri de imprejmuire, intr-o geometrie dinamica, prezinta fante de-a lungul structurii pentru ca lumina zilei sa poata patrunde adanc in inima constructiei si sa poata fi controlata pentru a schimba atmosfera din interior – inchise iarna, pentru un surplus de caldura, si deschise vara pentru a permite ventilatia naturala. Administrarea energiei sta la baza proiectului, cu strategii suplimentare pentru reinnoire si generarea unei cantitati minime de dioxid de carbon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here