Cea mai mare punga de cumparaturi din lume din hartie reciclata se afla la Bucuresti

  1
  1166

  record cea mai amre pungaKaufland Romania a doborat recordul mondial pentru cea mai mare punga de cumparaturi din lume realizata din hartie reciclata, intrand astfel in Cartea Recordurilor. Reprezentantul Guinness World Records Raymond Marshall a fost prezent la evenimentul de „dezvelire” a pungii gigant care a avut loc in parcarea magazinului Kaufland Colentina in prezenta autoritatilor si a angajatilor lantului de magazine. El a omologat performanta si a confirmat ca punga avand inaltimea de 6,62 metri si latimea de 4,18 metri este cea mai mare punga de hartie din lume. „Cartea Recordurilor este rescrisa azi in Bucuresti prin aceasta punga spectaculoasa construita de Kaufland. Acest record trimite un mesaj foarte important catre consumatori: sa speram ca cei care fac cumparaturi la Kaufland vor folosi de acum pungi de hartie, evident, nu atat de mari ca aceasta”, a declarat Raymond Marshall. Construirea pungii a durat 5 zile si s-au consumat 70 de kilograme de hartie reciclata. Recordul anterior a fost stabilit in Germania.

  Aceasta actiune face parte dintr-o campanie prin care Kaufland isi propune sa contribuie la crearea unei constiinte eco in randul consumatorilor romani si sa ii faca pe acestia sa renunte la pungile de plastic de unica folosinta. Ea este sustinuta de mai multe actiuni punctuale care se desfasoara de-a lungul lunii mai, declarata LUNA VERDE, in magazinele Kaufland din toata tara. Statisticile arata ca romanii folosesc anual peste 5 miliarde de pungi de plastic. O punga de plastic este folosita timp de aproximativ 20 de minute, dar se degradeaza in circa 400 sau chiar 500 de ani.

  „In spatele laturii spectaculoase a obtinerii acestui record mondial, se ascunde dorinta noastra de a trage un semnal de alarma in legate de protectia mediului. Prin actiunile care vor urma de-a lungul acestei luni incercam sa invatam impreuna cu clientii si angajatii nostri sa fim niste cetateni mai responsabili si sa avem grija de mediul inconjurator. Traversam vremuri care nu au precedent in istorie si toti – indiferent daca suntem agenti economici sau simpli cetateni – trebuie sa ne schimbam radical perspectiva din care privim lucrurile. Din fericire, concernul nostru nu a fost la fel de puternic afectat de criza financiara ca alti jucatori de pe piata. Resimtim insa aceasta problema globala ca pe un motiv serios de a ne repozitiona in comunitate si de-a ne implica mai activ in viata cetatii. Primele noastre actiuni concrete se refera la o mai mare grija pentru mediu inconjurator. Credem ca a venit momentul sa dam ceva inapoi comunitatii din care facem parte, ca un semn de recunostinta pentru increderea pe care ne-au aratat-o atat clientii nostri fideli cat si autoritatile”, a declarat Patricia Dragan, director Financiar si Administrativ al Kaufland Romania.

  La eveniment au participat reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu, ai Ecorom si ai organizatiei non-guvernamentale de protectia mediului ViitorPlus, organizatie care a primit din partea Kaufland Romania o donatie de 100.000 de RON. Banii donati de Kaufland vor fi folositi pentru impadurirea unui lot de pamant de 6 hectare din Comuna Valcelele, judetul Calarasi. Acest judet este unul dintre cele mai slab impadurite 4 judete ale tarii (4% rata de impadurire, comparativ cu 20% media recomandata pentru campie).

  Primul magazin Kaufland din Romania – in parcarea caruia a fost amplasata punga-record – s-a deschis in octombrie 2005 in cartierul Colentina din Bucuresti, eveniment care a corespuns cu aniversarea de 75 de ani a concernului german. In prezent, exista 40 de magazine Kaufland in intreaga tara, deservite de peste 7500 de angajati, iar programul de extindere a retelei continua. In momentul de fata in Europa sunt peste 800 de magazine Kaufland cu o suprafata totala de vanzare cuprinsa intre 2.500 mp si 15.000 mp.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.