Piata Verde – Targ de produse ecologice si mestesuguri traditionale la Cluj-Napoca

0
447

targi bioBreasla Mestesugarilor din Transilvania, Grupul de initiativa „Efectul Fluture” si Cosul Verde, primul magazin de produse ecologice din Cluj-Napoca, va invita sa vizitati Piata Verde, spatiul de promovare a traditiilor mestesugaresti autentice si produselor ecologice provenite din agricultura certificata. Piata Verde va fi deschisa in perioada 18-20 mai, pe zona pietonala din fata Casei Matei, din central istoric al Clujului si va beneficia de participarea micilor fermieri care cultiva produse ecologice si a mestesugarilor tradititionali din zona.

Piata Verde pune pret pe agricultura ecologica si arta culinara traditionala, pe turismul cultural ecologic, pe degustarea de produse pline de gust si prospetime, pe pasiunea pusa de mestesugar in munca sa, facilitand intalnirea dintre producator si cumparator, transmiterea de povesti, secretele retetelor si mestesugului. Mestesugarii invitati realizeaza produse trationale precum impletituri din panusuri, nuiele sau lana, mici obiecte trebuincioase prin sculptarea lemnului, materiale textile precum inul si canepa punand astfel in valoare patrimoniul cultural al regiunii.

Piata Verde isi mai propune sa incurajeze un comportament si un stil de viata mai aproape de natura in randul publicului clujean, care sa descurajeze artificializarea vietii si mediului inconjurator sub toate aspectele sale: urbanizarea excesiva, pierderea legaturii cu mediul rural si cu micii producatori si mestesugari din regiune.

„Produsele alimentare vandute vor fi in totalitate provenite din gospodarii si ferme ecologice certificate sau in perioada de conversie. Piata Verde se angajeaza sa sprijine micii agricultori care practica o agricultura durabila. Adica produsele noastre nu contin conservati, nu contin ingrediente modificate genetic si nu sunt crescute cu hormoni sau fertilizatori chimici. In plus, atunci cand e posibil, sunt folosite soiuri si retete traditionale care includ procesarea in gospodarie”, a declarat Roxana Pencea, unul dintre organizatori.

„Intalnirea intr-un cadru festiv si intr-o locatie ea insasi plina de poveste este vitala pentru ocrotirea patrimoniul cultural transilvan cu traditiile si mediul natural ce isi imprima puternic puternic originea asupra a tot ceea ce Piata Verde are de oferit clujenilor. In plus, Piata Verde recunoaste importanta produselor locale, aratand astfel, valoarea deplina a regiunii”, a aratat Attila Molnar, reprezentantul Breslei Mestesugarilor.

Piata Verde este o initiativa a Breslei Mestesugarilor din Transilvania, Grupul de Initiativa Efectul Fluture si magazinul de produse bio Cosul Verde

Organizatorii multumesc pentru sprijinul acordat partenerilor media: Realitatea TV si Media Mall, Antena 1, Radio Transilvania, Zile si Nopti, Clujeanul, Adevarul de Seara, Romania Libera, Imagine Tact si EcoMagazin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.