Cea mai plictisitoare emisiune tv

Producatori si crainici de televiziune din Elvetia au produs o emisiune in care se masoara consumul de energie al televizoarelor moderne, informeaza Reuters. Productia ar putea fi cea mai plictisitoare emisiune transmisa vreodata, a apreciat un grup de ecologisti din Elvetia.

Scopul programului este de a standardiza consumul de energie al plasmelor si LCD-urilor moderne, a aratat, intr-o declaratie, Comisia Electrotehnica Internationala (IEC), cu sediul in Geneva. Daca se va dovedi ca plasmele si LCD-urile consuma mai multa energie decat vechile televizoare, atunci cererea de energie va fi mai mare, lucru care afecteaza incalzirea globala.

Producatorii de televiziune au editat un mix de programe, care includ filme, sport si documentare, pentru a evalua proportiile consumului pentru fiecare tip de program. Emisiunea dureaza zece minute si este o compilatie incoerenta de programe. Energia necesara unui televizor variaza in functie de programele difuzate, a explicat purtatorul de cuvant al IEC, Dennis Brougham.

Reducerea consumului de energie cu 25% pana in 2009 ar economisi 10 miliarde de KWH numai in Statele Unite, a mai subliniat Brougham.

Programul va masura consumul de energie si va furniza datele producatorilor de televizoare pentru ca acestia sa eticheteze corect produsele cu clasa de eficienta energetic potrivita.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente