Ceapa, buna contra cancerului la stomac

Ceapa este o leguma despre al carei potential pentru sanatate se vorbeste prea putin. Specialistii in medicina spun ca ceapa ajuta la ameliorarea si combaterea multor afectiuni. Iata cinci motive ca sa mancam aceasta leguma.

1. Este utila in afectiuni cardiace. Cunoscuta ca scade colesterolul rau, ceapa reduce riscul de afectiuni cardiace, scade tensiunea arteriala, reduce posibilitatea aparitiei cheagurilor de sange.

2. Ceapa ii ajuta pe bolnavii de diabet deoarece consumul zilnic poate contribui la stabilizarea zaharului in sange.

3. Contine sulfati, care ofera protectie impotriva cancerului de stomac si intestin. In China, tara unde se consuma foarte multa ceapa, incidenta cancerului la stomac are o cota redusa.

4. E o leguma bogata in vitamina C, fibre, magneziu, potasiu si cupru. Acest continut ii ofera proprietati antioxidante, tonice, revigorante. Este utila in stari de oboseala si convalescenta, regleaza tranzitul intestinal, util in metabolismul celulelor sangelui si in buna functionare a sistemului nervos. Vitamina B6 intareste sistemul imunitar al organismului si asigura o buna stare de sanatate.

5. Foarte saraca in calorii, este un alt motiv pentru a introduce aceasta leguma in dieta zilnica. Ea ajuta la pierderea greutatii si este cunoscuta ca ucide bacteriile care pot cauza raceli si alte neplaceri in anotimpul rece.

Sursa: Editie Speciala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *