Cel mai bun prieten al omului sustine economia americana

Amenzi de pân? la 500 de lei pentru cei care nu cur??? dup? animale de companie
Cel mai bun prieten al omului sustine economia americana

Industria ingrijirii animalelor din SUA va ajunge la 53 miliarde de dolari in 2012, in ciuda cererii generale in scadere, releva un studiu realizat de firma de brokeraj ConvergEx.

„Chiar si intr-un context economic nefericit, industria animalelor continua sa creasca”, au semnalat analistii Nicholas Colas, Beth Reed si Sarah Millar.

Cheltuielile pentru animale au ajuns in 2001 la 37,3 miliarde dolari si cresterea s-a mentinut constanta. Anul acesta, vanzarile de produse si servicii destinate necuvantatoarelor au totalizat 52,9 miliarde dolari, marcand o crestere de 42% fata de 2001.

Potrivit raportului, costul total al detinerii unui caine de talie mica (pe tot parcursul vietii sale) variaza intre 7.240 dolari si 12.700 dolari. In cazul unei pisici, costurile totale „pe viata” se situeaza intre 8.620 dolari si 11.275 dolari. Dincolo de aceste cifre, proprietarii de animale recunosc fara echivoc: Viata patrupedelor este nepretuita!

Analiza mai arata ca incepand cu 2008, costul intretinerii unui animal de casa a crescut vertiginos, peste rata inflatiei. „In timp ce preturile animalelor scad, cele ale serviciilor si produselor destinate lor cresc”, arata studiul.

Costul detinerii unui animal de casa a crescut cu 11,7% din 2008, comparativ cu CPI (consumer price index), care s-a majorat cu doar 5,2%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *