Taierea arborilor uscati de pe bulevard si din cartierele Botosaniului se dovedeste foarte costisitoare

0
377
A început campania de toaletare a copacilor din Constan?a
Clujenii îşi distrug singuri zonele verzi! Pentru unii, toaletarea arborilor înseamnă mutilare
Taierea arborilor uscati de pe bulevard si din cartierele Botosaniului se dovedeste foarte costisitoare

Taierea arborilor uscati de pe bulevard si din cartierele Botosaniului se dovedeste foarte costisitoare
Din calculele estimative facute de Eugen Turcanu, directorul Directiei Servicii Publice, Sport si Agrement (DSPSA), rezulta ca municipalitatea va cheltui aproximativ 75.000 de lei pentru taierea arborilor uscati de pe Bulevardul Eminescu si de prin cartierele Botosaniului

Sunt programati sa fie taiati 90 de arbori de pe Bulevardul Eminescu (dintre care 50 au fost deja pusi la pamant) si inca 40 de prin cartiere. Asta inseamna ca pentru taierea fiecarui copac se cheltuiesc in medie 577 de lei.

Potrivit oficialului, inchiriatul nacelei cu care sunt ridicati la inaltime muncitorii pentru a taia arborii pe sectiuni costa 200 de lei pe ora, fara TVA. Acesta a invocat ca, de regula, acest utilaj se inchiriaza cu 400 de lei ora, insa constructorul a acceptat oferta cu jumatate de pret. Contractul facut de DSPSA cu firma respectiva este pentru 200 de ore.

La fondurile platite pentru inchirierea utilajului se adauga cei 2.000 de lei cu care s-au cumparat consumabile pentru motofierastraiele folosite de cei sapte muncitori implicati in activitate. In calcul au fost introduse si salariile acestora, respectiv cate o mie de lei pentru fiecare, suma care include si contributiile la stat. Se adauga costul combustibilului pentru camionul care transporta lemnele la Trei coline sau crengile subtiri la rampa de gunoi.

„Este o masura de siguranta pe care o luam, nu este un moft al cuiva din administratie sa taie acum arborii si sa arate urat orasul”, a mai precizat Eugen Turcanu.

Plantari la primavara

In primavara, radacinile copacilor taiati vor fi frezate la o adancime de 30 de centimetri de la nivelul solului. Acolo, cu ajutorul unui sfredel va fi facuta o gaura mare pentru a fi plantati copaci dezvoltati, cu o inaltime de trei-patru metri, cu coronament, asemeni celor plantati in Centrul Vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.