Cel mai eficient ucigas din SUA e… pisica

0
491
Cel mai eficient uciga? din SUA e... pisica
Cel mai eficient ucigaş din SUA e... pisica
Cel mai eficient ucigas din SUA e... pisica
Cel mai eficient ucigas din SUA e… pisica

Ucid anual intre 1,4 miliarde de pasari si intre 6,9 miliarde de mamifere mici. Un studiu recent, efectuat de Smithsonian Conservation Biology Institute (SCBI) le-a plasat pe primul loc in randul celor mai periculoase animale pentru fauna continentului.

Este vorba de pisici.

Potrivit cercetatorilor, care si-au publicat rezultatele studiului in revista Nature Communications, pisicile fara stapan sunt cele mai periculoase, insa si pisicile cu stapan isi aduc contributia la rata ridicata de mortalitate in randurile pasarilor si a mamiferelor de mici dimensiuni.

Potrivit studiului, numarul animalelor de dimensiuni mici care mor ucise de pisici, in SUA, este mai mare decat al animalelor care mor ucise de masini, de impactul cu cladirile inalte sau in accidente ecologice (otraviri).

Potrivit cercetatorilor, 33 de specii animale mici, in special pasari, au disparut deja din cauza pisicilor.

Pe lista animalelor amenintate cu disparitia din cauza pisicilor se afla acum prihorul american. Animalele care mor frecvent in ghearele pisicilor sunt toate speciile de soareci, veveritele si iepurii.

„Din studiile noastre reiese ca pisicile sunt principala amenintare la adresa animalelor salbatice din SUA”, a declarat doctorul Pete Marra, de la SCBI.

Echipa de cercetatori spune ca o pisica fara stapan ucide de trei ori mai multe animale decat una cu stapan, insa propietarii de pisici ar putea face mai mult pentru a se asigura ca animalele lor de casa nu ucid animalele salbatice.

„Speram care rezultatele cercetarii noastre sa convinga proprietarii de pisici sa le tina in casa si sa convinga si factorii de decizie sa dezvolte politici de conservare a animalelor salbatice”, spune Marra.

Reprezentantii oraganizatiilor de protectie a animalelor sugereaza, insa, ca o zgarda cu clopotel ar fi suficienta pentru ca pisica sa nu mai aiba atat de mult succes la vanatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.