Circa 5.000 de lei sunt crescuti in ferme speciale din Africa de Sud, numai pentru a fi vanati

0
488
Circa 5.000 de lei sunt crescu?i în ferme speciale din Africa de Sud, numai pentru a fi vâna?i
Circa 5.000 de lei sunt crescuţi în ferme speciale din Africa de Sud, numai pentru a fi vânaţi
Circa 5.000 de lei sunt crescuti in ferme speciale din Africa de Sud, numai pentru a fi vanati
Circa 5.000 de lei sunt crescuti in ferme speciale din Africa de Sud, numai pentru a fi vanati

Organizatia Vier Pfoten solicita interzicerea „vanatorii la tarc”

Un studiu recent al Duke University din SUA aduce la lumina o realitate cruda: populatia leilor din Africa a scazut de la 100.000 la 35.000 de animale in ultimii 50 de ani. Astfel, cei supranumiti „regii animalelor” ar putea deveni in scurt timp istorie.
Principala cauza care duce la extinctia acestei specii in Africa o reprezinta fermele de crestere a leilor pentru trofeele de vanatoare. Cea mai mare felina de pe teritoriul african este si cel mai ravnit trofeu pentru vanatori. An de an, pasionatii de vanatoare vin aici pentru suveniruri precum blana de leu.

Cererea pentru trofee creste constant, de la an la an, iar o asemenea cerere nu poate fi satisfacuta doar de populatia de lei din salbaticie, astfel ca in Africa de Sud se dezvolta o industrie prospera, cunoscuta si sub denumirea de „vanatoarea la tarc”

Circa 5.000 de lei sunt crescuti in ferme speciale din Africa de Sud, numai pentru a fi vanati. Regimul de tortura incepe imediat dupa nasterea puilor de leu. Puii sunt separati de mame la trei zile dupa nastere, sunt hraniti artificial si sunt exploatati ca atractie pentru turistii care vor sa se fotografieze cu ei.

Cand cresc prea mari ca sa mai poata fi tinuti sub control, leii sunt pusi pe lista viitoarelor trofee de vanatoare. Leii sunt in general tinuti in tarcuri foarte mici, iar persoane instarite din intreaga lume isi pot alege pe Internet ce animal vor sa impuste, se arata intr-un comunicat al Vier Pfoten International. In functie de varsta, marime si de aspectul animalului, trofeul unui leu mascul costa intre 10.000 si 25.000 de euro, in vreme ce o femela ajunge la 3.000 de euro.

Organizatia Vier Pfoten lupta de ani de zile, la nivel international, pentru interzicerea cresterii in captivitate a leilor pentru trofee de vanatoare. Din 2008, organizatia administreaza o rezervatie pentru feline mari de 1.200 de hectare in Betlehem, Africa de Sud, numita LIONSROCK.

In prezent, in rezervatie traiesc peste 80 de lei, toti salvati din ferme de vanatoare, gradini zoologice sau captivitate privata. 34 de lei si un tigru provin din gradinile zoo din Romania, unde traiau in conditii mizere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.