Cel mai frumos catel

0
406

Peste 1.500 de exemplare din diverse rase europene au participat la competitia internationala organizata in acest weekend la Timisoara.
competitie canina
Mai mult de 1.500 de exemplare de caini de rasa din Europa au participat, in weekend, la concursul international de fru musete canina pe rase, organizat la Timisoara, in cadrul celei de-a XXII-a editii a Expozitiei Canine Internationale CACIB. Timp
de doua zile, Muzeul Satului din Timisoara a gazduit sapte expozitii de profil.

Au participat patrupede din Lituania, Suedia, Rusia, Olanda, Grecia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Cehia, Ucraina, Polonia, Ungaria, Croatia si Romania. Juriul competitiei a fost prezidat de austriacul Karl Reisinger, vicepresedintele Federatiei Chinologice Internationale.

127 de rase participante

Expozitia Canina Internationala CACIB inseamna, pentru cunoscatori, desemnarea celor mai frumoase exemplare, pe rase, la nivel mondial. Pentru oamenii de rand, expozitia reprezinta o ocazie de a admira caini de toate felurile, de la teckeli cu vestuta pana la schnautzeri uriasi si ciobanesti carpatini.

In cele doua zile de concurs, competitiile au inceput de la prima ora a diminetii si, nu de putine ori, stapanii patrupedelor s-au dovedit a fi cei mai emotionati. „Participa mai mult de 1.500 de caini care au venit din 15 tari europene. Exemplarele celor 127 de rase prezente au putut fi admirate in cinci expozitii de club (Mioritic Club, Moloss Club, Terrieri de Tip Bull, Clubul de Terrieri – n.r.) si doua internationale, acestea din urma fiind cele care dau posibilitatea animalelor de a deveni campioane internationale in frumusete, pe fiecare rasa in parte”, explica Daniela Radu, presedintele Asociatiei Chinologice Timis, organizatorul evenimentului.

Cainii, coafati si accesorizati cu fundite sau zgarde profesionale, au defilat in fata unui juriu format din cei mai titrati arbitri internationali: Gitty Schwab (Luxemburg), Barbara Muller (Elvetia) si Milivoje Urosevic (Serbia).

Caini de aparare

Pe lista exemplarelor prezente la Timisoara s-au aflat si cateva rase exotice: Boston Terrier, Podenco Ibicenco, Chinese Crested Dog, Petit Brabancon, Chart Polski, dar si Sharpei, Bichon Bolognez si Maltez, Ogari Afgani, Ogar Rusesc – Barzoi, Bulldog American sau varietatile de Teckel.

Potrivit Danielei Radu, romanii prefera rasele de aparare, cum ar fi ciobanesc german, Cane Corso sau ciobanesc caucazian, acestea fiind prezente in numar mare
la expozitie. „Rasele de paza sunt cele mai populare la noi, de aceea vedem asa multe exemplare din acestea”, sustine Daniela Radu, presedintele Asociatiei Chinologice Timis.

TRIUMF

Doua premii pentru de Romania

* La concursul de frumusete organizat la Muzeul Satului au fost premiati si doi caini din Romania.

* Un buldog englez din Sibiu si-a adjudecat premiul al doilea la categoria junior „best in show”.

* Iar la categoria senior „best in show”, locul I i-a revenit unui ciobanesc est-european de Bucovina. Acesta a fost considerat un adevarat triumf.

„Romania are trei rase omologate pe plan international: ciobanescul romanesc mioritic, ciobanescul romanesc carpatin si ciobanescul romanesc Bucovina. Toate aceste rase au fost prezente in expozitie”, ne-a spus Daniela Radu, presedintele Asociatiei Chinologice Timis.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.